Fortăreața lui Dragnea.După achiziționarea palatului de pe Kiseleff, PSD va avea încă un sediu

Dora Vulcan | 26.09.2017

PSD se pregăteşte să mai cumpere un sediu în Bucureşti, după ce a plătit aproape un milion de euro pe cel situat pe bulevardul Kiseleff.

Pe aceeași temă

 

 

 Un sediu pe gustul performantului lider de partid Liviu Dragnea.

După achiziționarea sediului ultra-extra-central de pe Kiseleff, un palat, Dragnea vrea un nou sediu. Mai pe gustul său de proletar.

Sediul de pe Kiseleff - sau vila Toma Stelian - a aparţinut avocatului şi politicianului liberal Toma Stelian. De la 1925 şi până în 1949 aici a fost unul dintre cele mai renumite şi mai bogate muzee de artă ale Capitalei, sub directoratul reputatului istoric de artă George Oprescu. Vila, cel mai somptuos decorată dintre reşedinţele particulare de pe Şoseaua Kiseleff, a fost construită în 1914, după planurile arh. Ioan D. Berindei. Sediul este peste drum de casa Miclescu, o casă cu un destin la fel de tragic ca al proprietaruluii întemnițat în închisorile comuniste, generalul Miclescu, coleg de școală cu De Gaulle, scos din pușcărie de comuniști pentru a face frumos la vizita oficială a fostului coleg - este casa unde s-a filmat ”Enigma Otiliei”

PSD va achiziționa un sediu pe gustul liderului Dragnea. Este sediul din Băneasca, o fortăreață, unde Liviu și-a expus în campanie desenele animate despre ce le va oferi el românilor: laptea și mierea mult visate pentru îmbrobodirea unui electorat credul și, ce e drept, extrem de fidel care iese din casă în ziua votului pentru aplicarea ștampilei cu drept de vot câștigat atât de scump în 1989.

„Tocmai pentru că avem o situaţie confortabilă din punct de vedere financiar am reuşit să închidem contractul de achiziţie al sediului din Kiseleff numărul 10 şi am făcut diligenţele necesare pentru a putea achiziţiona şi sediul din Băneasa”, ne anunță plin de veselie, cu gura până la urechi trezorierul PSD, domul Mircea Drăghici. Anunțată după știrea cu scumpirea gazelor pentru consumatorii casnici, e curentului electric, a benzinei și motorinei, informația este una dătătoare de frisoane. Priceless.

 

 

Celelalte partide parlamentare nu îşi permit asemenea investiţii. USR şi-a închiriat o vilă, în timp ce PMP a obţinut prelungirea contractului cu RAPPS. Cât despre PNL, principalul partid de opoziţie a renunţat la unele dintre sedii, din cauza datoriilor.

 

 Aproape 1.500 de euro plăteşte în fiecare lună PSD pentru sediul din Băneasa. care aparține Romaero Băneasca.

 

Imobilul are trei etaje şi o suprafaţă de aproape 1.500 de metri pătraţi. Proprietar este Romaero, care a declanşat procedura de evaluare a clădirii şi terenului pentru a le vinde. Deşi a ajuns la o datorie record de aproape 34 de milioane de lei, PSD vrea să cumpere şi acest sediu, scrie site-ul televiziunii Digi 24.

 

Mircea Drăghici, trezorier PSD: „Tocmai pentru că avem o situaţie confortabilă din punct de vedere financiar am reuşit să închidem contractul de achiziţie al sediului din Kiseleff numărul 10 şi am făcut diligenţele necesare pentru a putea achiziţiona şi sediul din Băneasa.”

 

 Este vorba despre sediul din Ion Ionescu de la Brad, sediul preferat al lui Liviu Dragnea. Aici a organizat liderul PSD prezentarea programului de guvernare, aici s-au făcut Guvernele și tot aici se reunesc liderii PSD, ori de câte ori doresc să stea departe de ochii presei, scrie stiripesurse.ro. Deși își achiziționează principalele sedii de partid, PSD a ajuns la o datorie istorică de 34 de milioane de lei, bani restanți din campaniile electorale.

 

 

Un reportaj despre situația celorlalte partide comparativ cu prosperitatea PSD

 

 

foto captură google maps

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22