Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coreea de Nord are a doua conexiune la internet datorită unei companii publice din Rusia
E.B. - - - -
2017-10-05
International
0

O companie publică rusă a stabilit o nouă conexiune de internet cu Coreea de Nord, a doua după cea care trece prin China. Activarea unei a doua legături de internet pusă în funcțiune de compania TransTeleCom a fost detectată duminică de analiști de la Dyn Research.


 
 

 

Respectiva activare ar putea submina eforturile SUA de a izola această țară, itransmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Activarea unei a doua legături de internet pusă în funcțiune de compania TransTeleCom a fost detectată duminică de analiști de la Dyn Research, societate ce monitorizează conectivitatea cibernetică mondială.

 

Această nouă conexiune se adaugă celei stabilite prin China Unicom, care deținea până în prezent exclusivitatea traficului de internet între Coreea de Nord și restul lumii.

 

Nouă linie îi oferă Phenianului 'mai multă rezistență în cazul unor eventuale atacuri împotriva infrastructurii rețelei sale', a declarat joi Bryce Boland, de la societatea de securitate cibernetică FireEye.

 

The Washington Post arata recent că SUA au desfășurat atacuri informatice împotriva hackerilor nord-coreeni ce vizau să le priveze de acces la internet, operațiune ce ar fi luat sfârșit sâmbătă.

 

Coreea de Nord numără o unitate de circa 6.800 de specialiști în atacuri cibernetice, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Ea este acuzată de numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv de cel desfășurat în 2014 împotriva Sony Pictures.

 

Însă, având o singură conexiune de internet cu exteriorul, Coreea de Nord este ea însăși extrem de vulnerabilă.

 

Acum, cu o a doua linie de internet, 'deconectarea Coreei de Nord de la internet devine mult mai dificilă', a declarat Boland. 

TAGS : Coreea de Nord Rusia internet china
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1948
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22