Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fostul procuror general Ilie Botoș audiat ca martor în dosarul morții polițistului Gigină
Dora Vulcan - - - -
2017-10-19
Actualitate Interna
0

Fostul procuror general al României Ilie Botoş a fost audiat joi la DNA. Procurorii l-au chemat în calitate de martor în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în octombrie 2015 în timp ce deschidea coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

 

 

 

 La audierea de joi a participat şi avocatul familiei Gigină, care a anunțat că săptămâna viitoare va da explicaţii în dosar şi Petre Tobă, fostul șef al IGP, care era șef al IGP când s-a produs accidentul, transmite Digi 24.

 

Botoș, la acea vreme secretar de stat în MAI, a fost propus martor chiar de Gabriel Oprea.

 

Ilie Botoş a spus, la ieşirea de la audieri, că a aflat despre accident a doua zi, că nu avea în atribuţii stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale şi că a dat explicaţii de natură tehnică. „Nu sunt un martor-surpriză, am fost propus de către avocaţi”, şi-a explicat Botoş prezenţa la DNA.

 

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

 

Oprea este inculpat în dosar pentru ucidere din culpă.

TAGS : dna gabriel oprea dosar gigina ilie botos audiere martor
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1226
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22