Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, eliberat din închisoare
E.B. - - - -
2017-10-22
International
0

Alexei Navalnîi, principalul opozant rus, a fost eliberat din închisoare, potrivit contului său de pe Instagram, relatează AFP.

 

 

''Salut ! Am ieșit'' din închisoare, a scris Navalnîi pe Instagram, postând o fotografie care îl arată pe o stradă, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

Navalnîi (41 de ani) fusese plasat în detenție în urmă cu 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva președintelui rus, Vladimir Putin

 

Navalnîi, care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2018, a adăugat că este ''gata să lucreze'' și că va merge la Astrahan (sud-vest) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestație care a fost aprobată de către autoritățile locale.

 

În mesajul său, Alexei Navalnîi, avocat și blogger anticorupție a precizat că, pe durata detenției, a citit douăzeci de cărți, a învățat câteva cuvinte în limba kârgâză și a băut 80 de litri de ceai.

 

Duminică dimineața, partizani ai lui Navalnîi au desfășurat pe un pod din apropiere de Kremlin o banderolă pe care scria: ''Este timpul să ne debarasăm de Putin și să-l alegem pe Navalnîi''.

 

În acest an, opozantul rus a executat pedepse cu închisoarea de 15, 25 și 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva lui Putin. 

TAGS : Putin Rusia Alexei Navalnii eliberat inchisoare opozant
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1791
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22