Criza din Catalonia. Donald Tusk: Spania rămâne singura noastră interlocutoare

E.b. | 27.10.2017

Spania rămâne singura interlocutoare"a Uniunii Europene (UE), după votul din parlamentul Cataloniei în favoarea independenței, a afirmat vineri Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Pe aceeași temă


 

"Pentru UE nu se schimbă nimic. Spania rămâne singura noastră interlocutoare", a scris Tusk pe contul său de Twitter, cerându-i totodată guvernului spaniol "să favorizeze forța argumentului mai degrabă decât argumentul forței".

 

De la începutul crizei catalane, UE și-a afișat sprijinul foarte ferm pentru guvernul de la Madrid, în numele "respectării Constituției spaniole".

 

"Cred că trebuie cu toții să respectăm țările așa cum sunt, trebuie să respectăm Constituția și aceasta este extrem de important pentru Europa", a reiterat vineri dimineața comisarul european Carlos Moedas, întrebat cu privire la ultimele evoluții din Catalonia.

 

Parlamentul catalan a votat vineri o rezoluție în care proclamă regiunea un "stat independent luând forma unei Republici", o ruptură fără precedent în Spania.

La rândul său, șeful guvernului spaniol Mariano Rajoy a reacționat imediat pe Twitter, promițând că va "restaura legalitatea" în Catalonia, iar Senatul de la Madrid l-a autorizat să suspende autonomia acestei provincii. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22