Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PNL respinge «aberaţiile fiscale» ale PSD şi le atacă la CCR; moţiune împotriva lui Mişa
E.B. - - - -
2017-10-27
Actualitate Interna
0

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce ”respinge categoric toate aberaţiile fiscale pe care le-a prezentat ministrul Mişa” şi a precizat că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională (CCR) aceste modificări.


 

PNL respinge categoric toate aberaţiile fiscale pe care le-a prezentat ministrul Mişa după şedinţa de Guvern. Guvernul PSD este în stiauţia în care a construit o casă, dar nu a construit fundaţia. După ce a construit casa, şi-a dat seama că şansele de a construi fundaţia sunt foarte mici şi încearcă să apeleze la tot felul de subterfugii şi artificii, dar singurul rezultat al acestor experimente fiscale făcute pe români va fi acela că vor dărâma casa, că vor pune pe butuci economia”, a afirmat Orban, citat de News.ro.

 

El a spus, de asemenea, că ”PSD e în situaţia în care, fără să aibă niciun fel de cunoştinţe în domeniul medical, încearcă să opereze un pacient, un pacient care este sănătos, şi încearcă să-l opereze nu cu intervenţii laparoscopice, ci cu trusa lăcătuşului, adică cu pânză de bomfaier, cu burghiu, cu ciocan”.

 

”Rezultatul vi-l puteţi imagina şi ăsta va fi rezultatul intervenţiilor stupide ale acestor analfabeţi economici asupra economiei româneşti”, a continuat liderul PNL.

 

Ludovic Orban a susţinut că toate măsurile fiscale anunţate de Guvern vor avea consecinţe negative asupra economiei şi asupra tuturor categoriilor sociale din România, şi mai ales asupra acelor categorii sociale care ”au fost minţite în campania electorală şi cărora li s-a promis marea cu sarea”.

 

Preşedintele PNL a precizat că, prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, rezultatele vor fi negative pentru veniturile atât din sectorul public, cât şi pentru veniturile din sectorul privat.

 

”În sectorul public, deşi li s-a promis angajaţilor majorarea salariilor cu 25%, se vor majora cu 25% doar salariile brute, în timp ce creşterea netă va fi de doar 4%. (...) În sectorul privat, dacă nu ar fi anunţat aşa-zisei taxe de solidaritate de 2,25%, angajatorii nu ar fi trebuit să plătească nimic pentru a menţine salariile nete actuale. În condiţiile introducerii acestei taxe stupide, pentru a menţine salariul net, firmele din sectorul privat vor trebui să plătească mai mult”, a adăugat Orban, menţionând că vor creşte costurile cu forţa de muncă.

 

El a spus, de asemenea, că impozitul de 1% pe cifra de afaceri la microîntreprinderi reprezintă o inovaţie, iar rezultatul va fi negativ pentru marea majoritate a întreprinderilor.

 

Ludovic Orban a subliniat că România este prima ţară din Europa care pune în spatele angajatului plata integrală a contribuţiilor. El a susţinut, totodată, că nu este vorba despre nicio creştere a salariului minim, aşa cum au anunţat guvernanţii, ci de trecerea contribuţiilor în contul angajatului.

 

”De asemenea, respingem categoric reducerea provcentului de la 5,1 la 3,7 contribuţia pentru Pilonul II de pensii. Această scădere reprezintă un furt din banii cetăţeanului, reprezintă un atentat la şansa românilor care sunt activi astăzi şi care contribuie la Pilonul II de pensii de a beneficia de o pensie decentă atunci când se vor pensiona, care să nu depindă de bunul plac al guvernanţilor, ci doar de capacitatea managerilor fondurilor private de a da randamente acestor fonduri. Scăderea este contrară angajamentelor făcute în momentul în care s-a constituit Pilonul II”, a mai declarat liderul PNL.

 

Orban a anunţat că liberalii vor sesiza Avocatul poporului pentru atacarea la CCR a ordonanţelor pe care le va emite Guvernul. ”De asemenea, în cazul adoptării ordonanţelor, iar dacă domnul Ciorbea, cu salariul mărit, nu va catadicsi să atace la CCR, vom ataca la CCR legile de adoptare a acestor ordonanţe, în cazul în care nu vom reuşi să împiedicăm adoptarea lor”, a completat liderul PNL.

 

Ludovic Orban a anunţat şi că PNL va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, care va fi depusă la Senat, săptămâna viitoare.

TAGS : Ludovic Orban PNL Finante ionut Misa PSD legi CCR motiune simpla
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1611
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22