Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Peste 200 de persoane au fost arestate în Arabia Saudită. Se invocă lupta anticorupţie
E.B. - - - -
2017-11-09
International
0

Mai mult de 200 de persoane au fost arestate în Arabia Saudită în cadrul unor epurări anticorupție fără precedent întreprinse recent de acest regat. "Amploarea potențială a faptelor de corupție care au fost dezvăluite este foarte mare", a anunțat Ministerul Informației al Arabiei Saudite


 

Au fost vizaţi inclusiv prinți și miniștri, a anunțat joi, într-un comunicat, procurorul general al țării, informează AFP, preluată de Agerpres.

 

"Un număr total de 208 de persoane au fost convocate până în prezent pentru a fi interogate. Dintre aceste 208 de persoane, șapte au fost eliberate fără a fi inculpate. Amploarea potențială a faptelor de corupție care au fost dezvăluite este foarte mare", a anunțat Ministerul Informației al Arabiei Saudite.

 

Sumele deturnate prin aceste acte de corupție ating 100 de miliarde de dolari (86,1 miliarde de euro) în decurs de zeci de ani, potrivit aceleiași surse, care vorbește despre o anchetă ce a durat trei ani.

 

Prinți, printre care celebrul miliardar Al-Walid ben Talal, miniștri precum și oameni de afaceri au fost arestați sâmbătă seara în cadrul unei operațiuni-fulger care a urmat punerii în funcțiune a unei noi comisii anticorupție prezidată de prințul moștenitor Mohammed bin Salman (foto).

 

Autoritățile au înghețat conturile bancare ale suspecților și au atenționat că orice activ ce va fi legat de afaceri de corupție va fi confiscat în favoarea statului.

 

Personalitățile arestate vor fi judecate în fața unui tribunal, a anunțat luni procurorul general al Arabiei Saudite. 

 

TAGS : Arabia Saudita print Mohammad bin Salman ministri printi arestari coruptie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1255
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22