Liviu Dragnea: Cei care se simt amenințați de schimbări încearcă să saboteze reformele

Dora Vulcan | 12.11.2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la congresul Tineretului Social Democrat care se desfășoară la București, că partidul pe care îl conduce nu va da înapoi în fața celor care se tem de schimbare și încearcă să 'saboteze' reformele.

Pe aceeași temă

 

 

 "PSD se luptă astăzi cu 'mize grele': reforma fiscală, reforma din justiție, creșterea veniturilor românilor, relansarea economiei și aducerea la zi a infrastructurii. Efortul partidului, efortul guvernului nu este ușor, și asta se vede cu ochiul liber. Politică, din păcate în România, înseamnă de mulți ani și încercarea adversarilor de a te sabota cu orice chip. Și nu vorbim de adversari politici. PSD luptă astăzi și cu adversari nepolitici implicați ilegal în lupta pentru putere. Dar ceea ce știm cu toții este că PSD-ul nu va da înapoi. Când vrei să smulgi societatea din stagnare, trebuie să îți asumi un anumit tip de acțiune și să o duci până la capăt, indiferent de piedici și de adversari. (...) Cu siguranță știți, vedeți că mulți nu vor schimbarea. Vor încerca să ne oprească. Sistemul însuși, despre care se tot vorbește și de care se vorbește generic, manifestă totdeauna, oriunde, o rezistență la schimbare. Sunt unii care se simt amenințați de aceste schimbări (...) și vor încerca să te lovească, să ne lovească. Sunt mulți care au de pierdut în urma schimbărilor pe care am început să le facem, dar cei mai mulți, zdrobitor de mulți au de câștigat', a declarat Liviu Dragnea, la Romexpo, la Congresul Organizației de tineret a PSD (TSD), transmite Agerpres.

 

El și-a început discursul cu o întrebare către șeful TSD, Gabriel Petrea: "Gabi, cum ai ales muzica asta, Pirații din Caraibe? Vezi ce înseamnă să fii candidat? Adevărul e că îl ascultam pe Liviu (n.r. deputatul Liviu Pleșoianu), și la cum ne hăituiesc ăștia, chiar că suntem pirați", a spus Dragnea, referindu-se la un apel adresat tinerilor de deputatul Liviu Pleșoianu care a arătat că "la nevoie să ne exprimăm inclusiv în stradă" și că social-democrații pot arăta "inclusiv în stradă" că ei sunt adevărata majoritate.

 

Dragnea a afirmat că PSD luptă cu adversari nepolitici implicați ilegal în lupta pentru putere și a arătat că PSD nu va ceda, pentru că orice cedare ar însemna să devii complice cu ceilalți.

 

"În ceea ce mă privește, ați văzut și vedeți cu toții obstacolele care mi se ridică mereu în față, ca om politic, ca fost șef de campanie al PSD-ului la referendum, unde 7,4 milioane de români au avut o opțiune și au avut-o degeaba, ca președinte de partid sau chiar ca președinte al Camerei Deputaților. Eu nu vreau să devin complice cu ceilalți, cu cei care ridică aceste obstacole și care vor să țină România pe loc, pentru că au construit cu migală în acești ani — cei 12 ani — acest sistem ocult și nenorocit care sugrumă România și care sugrumă drepturi și libertăți. Nu vreau să devin complice cu cei care vor să se substituie democrației și votului a milioane de români pentru a controla România mai presus de vot, mai presus de lege și fără să dea socoteală nimănui. Nu vreau să devin complice cu cei care nu vor ca România să devină cu adevărat un stat de drept, cu cetățeni liberi, ale căror drepturi fundamentale să fie respectate", a subliniat liderul PSD.

 

El i-a îndemnat pe tinerii din PSD să iasă la vedere mai mult decât au făcut-o până acum, argumentând că implicarea acestora în politică este vitală pentru PSD, este vitală pentru România.

 

"Next level înseamnă să începeți să existați", a adăugat președintele PSD, referindu-se la sloganul congresului TSD — "Next level".

 

"Și nu uitați, PSD-ul este o forță! Eu vă îndemn să o folosiți!", a adăgat Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22