Rex Tillerson, vizită fulger în România. Întâmpinat de Meleșcanu - cum prevede protocolul

Dora Vulcan | 15.11.2017

Șeful Departamentului de Stat al SUA a aterizat la București la orele 20.30 și a fost întâmpinat la aeroport de ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, așa cum prevede protocolul. Cel mai probabil, Tillerson va rămâne până joi în România.

Pe aceeași temă

 

UPDATE - Ambasada SUA confirmă prezența șefului diplomației SUA la București și spune că Rex Tillerson nu are un program oficial - transmite Digi 24. . 

 

 Nu se cunosc încă motivele descinderii neașteptate a secretarului de stat american, care a aterizat la București în urmă cu jumătate de oră. Rex Tillerson l-a însoțit pe președintele Donald Trump în turneul asiatic care a inclus vizite în Japonia, Coreea, China, Vietnam și Filipine, aflându-se în misiune din data de 4 noiembrie. În România, Tillerson ajunge după ce a avut consultări cu oficialități din Burma, la Naypyidaw, pentru rezolvarea crizei umanitare din zonă și tranziția democratică a țării sud-asiatice.

 

 

Urmare a dorinței sale, vizita este una discretă, fără întrevederi cu oficiali români, politicieni sau membri ai instituțiilor statului. El a fost întâmpinat la aeroport de ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, așa cum prevede protocolul. 

 


Tillerson, un lider de top al industriei americane, a fost numit de Donald Trump la conducerea Departamentului de Stat în februarie 2017.  

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22