Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rex Tillerson, vizită fulger în România. Întâmpinat de Meleșcanu - cum prevede protocolul
Dora Vulcan - - - -
2017-11-15
Actualitate Interna
1

Șeful Departamentului de Stat al SUA a aterizat la București la orele 20.30 și a fost întâmpinat la aeroport de ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, așa cum prevede protocolul. Cel mai probabil, Tillerson va rămâne până joi în România.

 

UPDATE - Ambasada SUA confirmă prezența șefului diplomației SUA la București și spune că Rex Tillerson nu are un program oficial - transmite Digi 24. . 

 

 Nu se cunosc încă motivele descinderii neașteptate a secretarului de stat american, care a aterizat la București în urmă cu jumătate de oră. Rex Tillerson l-a însoțit pe președintele Donald Trump în turneul asiatic care a inclus vizite în Japonia, Coreea, China, Vietnam și Filipine, aflându-se în misiune din data de 4 noiembrie. În România, Tillerson ajunge după ce a avut consultări cu oficialități din Burma, la Naypyidaw, pentru rezolvarea crizei umanitare din zonă și tranziția democratică a țării sud-asiatice.

 

 

Urmare a dorinței sale, vizita este una discretă, fără întrevederi cu oficiali români, politicieni sau membri ai instituțiilor statului. El a fost întâmpinat la aeroport de ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, așa cum prevede protocolul. 

 


Tillerson, un lider de top al industriei americane, a fost numit de Donald Trump la conducerea Departamentului de Stat în februarie 2017.  

 

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Laurentiu 2017-11-16
Scopul vizitei?
Procesul blocat al achiziției sistemului de rachete!
Total 1 comments.
4758
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22