Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mai mult de jumatate dintre companiile din Romania nu au decis daca majoreaza salariul brut
E.B. - - - -
2017-11-16
Actualitate Interna
0

Mai mult de jumatate dintre companiile din Romania nu au decis daca majoreaza salariile brute, astfel incat angajatii sa nu fie afectati de noile masuri fiscale.

 

Informatia apare intr-un studiu al PricewaterhouseCoopers.


"52% din companii nu au decis inca, 38% au spus ca vor crestere salariile astfel incat sa compenseze si salariatii sa aiba acelasi net, 6% au spus ca nu vor compensa, iar 4% ca vor creste salariile doar pentru anumite categorii de salariati", spune Diana Coroaba, consultant fiscal, citat de Digi24.


In scenariul pesimist, venitul net ar scadea cu pana la 17 procente pentru majoritatea angajatilor, iar cei mai afectati ar fi IT-istii si cercetatorii, arata studiul.


Diana Coroaba mai afirma ca angajatorii se tem ca parlamentarii sa nu fie de acord cu aceasta masura si sa aiba loc o reversare. Iar in caz de reversare, salariile brute odata crescute nu mai pot fi reversate.


"Angajatorii se tem ca aceasta masura nu va ramane pe termen lung, ca s-ar putea ca in Parlament, prin legea de aprobaare, parlamentarii sa nu fie de acord cu masura si sa avem o reversare. Or, in caz de reversare, discutia care se pune e ce se intampla cu salariile brute, pentru ca salariile brute, odata crescute nu mai pot fi reversate", adauga consultantul.


Guvernul a aprobat, in 8 noiembrie, asa-zisa revolutie fiscala, in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.


"Masura privind transferul contributiilor aduce importante beneficii pentru cetateni si pentru firmele care activeaza in Romania. Se reduc contributiile sociale cu 2%. Masurile vor avea ca efect cresterea venitului net al angajatului si cresterea contributiei pentru pensie, asigurandui-se o pensie mai mare. O alta masura benefica este legata de majorarea salariului lunar", a declarat Misa in cadrul sedintei.

TAGS : salariu guvern compani majorare venituri studiu PricewaterhouseCoopers
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
811
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22