Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


DNA, 61 de condamnări într-o lună: judecător, notar, primari, director penitenciar, poliţişti
E.B. - - - -
2017-11-20
Actualitate Interna
1

Peste 60 de persoane au fost condamnate definitiv de instanţele de judecată, în luna octombrie, în dosare instrumentate de procurorii anticorupţie, printre care un judecător şi un director de penitenciar, informează DNA.

 

 

"În cursul lunii octombrie, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au fost condamnaţi 61 inculpaţi prin 26 hotărâri judecătoreşti definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează un judecător, un notar, un director adjunct penitenciar, un director APIA judeţ, un director general regie autonomă, un director adjunct agenţie judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, patru primari comună, un comisar gardă financiară, doi agenţi de poliţie frontieră, un lucrător vamal, etc", se precizează într-un comunicat al DNA

 

COMUNICAT DNA

 

Nr. 1088/VIII/3/ 20 noiembrie 2017
 

În cursul lunii octombrie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 61 inculpați prin 26 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:

 

un judecător, un notar, un director adjunct penitenciar, un director APIA județ, un director general regie autonomă, un director adjunct agenție județeană pentru ocuparea forței de muncă, patru primari comună, un comisar gardă financiară, doi agenți de poliție frontieră, un lucrător vamal, etc.

 

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 61 inculpați variază între 8 ani închisoare și 8 luni cu amânare.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

 

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

 

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

 

TAGS : DNA justitie condamnari politisti judecator notar primari director penitenciar
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
?????? 2017-11-21
Considerați că ar putea fi și un "efect" al diminuărilor salariale din urmă cu ceva ani, pe fondul creșterilor salariale propuse ulterior și pe fondul deprecierii puterii de cumpărare a monedei și al scăderii productivității, tendința fiind aceea de a menține constantă ponderea cheltuielilor cu salariile în valoarea adăugată ? Considerați că ar trebui calculat și un astfel de indicator, al ponderii cheltuielilor cu salariile în valoarea adugată ?
Total 1 comments.
3710
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22