Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tăriceanu îi vrea, în continuare, «capul» lui Kovesi. Acum, speră să-l ajute Toader
E.B. - - - -
2017-11-20
Actualitate Interna
0

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat că atitudinea Laurei Codruța Kovesi, procurorul şef al DNA, de a nu da curs invitației Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 reprezintă o sfidare a instituției Parlamentului.

 

 

Tăriceanu a calificat drept "corectă" decizia președintelui comisiei, Oana Florea, de a-i trimite ministrului Justiției, Tudorel Toader, o scrisoare prin care îi solicită să dispună măsurile pe care le consideră necesare în acest caz.

 

 

"Mie mi se pare că atitudinea repetată a doamnei Kovesi de a nu da curs invitației la comisia specială de anchetă reprezintă o sfidare a instituției Parlamentului. Lucrul acesta l-am spus, mi se pare inadmisibil de la o persoană care funcționează în justiție să se comporte astfel. Adică, le cerem cetățenilor noștri să respecte legea și procurorul-șef al DNA sfidează inclusiv hotărârile, deciziile CCR. Lucrul acesta mi se pare foarte grav.

 

Numai că doamna Kovesi, după cum știți, ca procuror-șef al DNA, funcționează sub autoritatea ministrului Justiției, deci nu este rolul Parlamentului să propună aceste schimbări sau sancțiuni. Rolul nostru este să semnalăm acest comportament de sfidare, această atitudine și știu că comisia specială de anchetă a făcut acest lucru și l-a sesizat pe ministrul Justiției în această privință și cred că rolul Parlamentului acesta era", a afirmat președintele Senatului, citat de Agerpres.

 

Oana Florea, președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, i-a trimis luni ministrului Justiției, Tudorel Toader, o scrisoare prin care îi solicită să dispună măsurile pe care le consideră necesare în condițiile în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, "a încălcat jurământul depus la învestirea în funcție" prin neprezentarea la audieri în Parlament.

 

"Considerăm că prin refuzul de a se prezenta în fața comisiei parlamentare de anchetă, comisie desemnată de Parlamentul României în cadrul funcției sale de control, doamna Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al DNA, a încălcat jurământul depus la învestirea în funcție, jurământ prevăzut de Constituție, și a încălcat dispozițiile deciziei Curții Constituționale 611/2017 săvârșind abatere disciplinară, potrivit dispozițiilor Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Pe cale de consecință, vă solicităm să dispuneți măsurile pe care le considerați necesare în această situație", se arată în scrisoarea transmisă ministrului Justiției. 

 

TAGS : Tariceanu Kovesi DNA comisie parlamentara Toader sanctiune
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1550
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22