Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFTigrul de pluș
2017-11-21
7
Hai că suntem mari! Avem o creștere economică de 8,8% pe trimestrul III: „Suntem pe locul 3 în lume“, a anunțat triumfător Tudose.

 Poftim! Nici nu bănuiam că pe locul 3 mondial e atât de rău. Ți se face frică să nu cumva să ajungem pe locul 1. Acolo o să ajungă China, căci la ei e și mai rău. Știrile bune au continuat: suntem pe locul 2 în lume (potrivit ONU) la fugitul din țară. Doar Siria ne-a întrecut, dar acolo este război, pe când la noi e numai revoluție fiscală. Ajuns pe podium, guvernul a făcut o rectificare bugetară pozitivă, dar numai pentru unele ministere. Chiar atunci a sosit raportul MCV pe justiție de la Bruxelles plin de rectificări negative: stoparea reformelor, îngrijorare pentru independența justiției, recomandări neîndeplinite. Procurorul general a considerat că MCV acuză „un regres“, dar ministrul Toader a văzut invers: „Raportul evidențiază progresele înregistrate“. Confundând adesea răul cu binele, Toader apelează frecvent la părinții coaliției pentru îndrumări: Tudorel la tatăl său să-l întrebe vine, spune-mi ce e aia rău și ce este bine. Iar Daddy l-a lămurit: dacă raportul MCV e rău înseamnă că e bine, am luptat puternic împotriva justiției și am speriat Bruxelul.

 

În același spirit, coaliția vrea o lege pentru „securizarea guvernului“ care interzice justiției să se atingă de HG. Spre exemplu, dacă-i dau prin HG Munții Carpați lui Dragnea sau lui Tudose, să nu-i mai deranjeze nimeni. Dragnea era însă negru de supărare. N-a apucat să se bucure de creșterea economică record care a făcut din noi „tigrul Europei“ fiindcă s-a și ales cu partea vărgată: dosarul Tel Drum cu cinci capete de acuzare dobândite pe când era PCJ Teleorman. Sesizarea a făcut-o chiar OLAF, care cere recuperarea prejudiciului de 21 de milioane de euro. Colegii din PSD l-au însoțit pe Dragnea la DNA pe ultimul Tel Drum. Așa e datina la ei. Când unul e prins cu rața-n gură, fac toți roată-n jurul lui, ca hoții din autobuze, și scot cuțitele la păgubaș: taci, că te tai. Dosarul Tel Drum a fost stopat de câteva ori - semn că Dragnea a fost protejat de sistem până când i-a expirat garanția.

 

Acum s-a declarat nevinovat și a amenințat-o pe Kövesi că „va dispărea cu funcție cu tot“. Să vedem cine dispare primul. Opoziția a cerut demisia lui Dragnea din fruntea Camerei, numai că, dacă e să piară, acesta va pieri de mâna PSD. Deocamdată, PSD e în acea fază de solidarizare de dinaintea despărțirii. CEx a dat vineri o rezoluție împotriva statului paralel care-i persecută corupții și a anunțat mitinguri locale. Și ce să strige? Murim, luptăm, pe Dragnea-l apărăm? Noi muncim, nu gândim? Sus penalii? Altfel, CEx susține că guvernul și-a îndeplinit toate angajamentele. Cu reduceri substanțiale, firește, fiindcă tot era black friday. Acuzând reducerea salariilor prin trecerea CAS la angajați, sindicatele i-au cerut Avocatului Poporului, Ciorbea, să atace OUG cu pricina. Auzind de atac, Ciorbea s-a eschivat: „Nu sunt Napoleon“. Măcar n-a mințit. E avocatul diavolului, căci coaliția i-a făcut pensie specială. Tot atunci Kövesi a refuzat a patra invitație la comisia de anchetare a alegerilor din 2009. De, dacă nu știu s-o invite! S-o fi invitat și ei la un cocktail, la o sindrofie, la o aniversare. Dar nu-i bai: dacă nu vine DNA la politicieni, vin politicienii la DNA. Să fie primiți.

TAGS : dragnea mihai tudose tel drum olaf dna psd daddy mcv onu kovesi oug avocatul poporului victor ciorbea
Comentarii
Stroe vasilica 2017-12-03
...tare imi ESTE teamed ca TOTUL case in DESUET.. so CA acest pristanda de teleormanul PLIN de GLOD,MIZERIA,HOTIE SI INAMOLITI CIVIC,NE VA TRADE TRIUMFATOR(CA ILIESCU SI ROMAN PETRE),in FATA.....
Liviu din Timisoara 2017-11-26
Ce ras binefacator ! Multumim doamna ... fiti cu ochii pe ei.
Ada 2017-11-26
Doamna Tia Serbanescu,

va iubesc!

Sunt nespus de fericita sa va pot citi din nou!
?????? 2017-11-24
O īntrebare firească probabil ar fi și dacă publicația "Revista 22" acționează și pentru "recuperarea" unei memorii "neviciată" de comunism" pentru Silviu Brucan; și pe când Lenin și Stalin ?
Florian 2017-11-24
Pacat ca Doamna Serbanescu are putini egali in:onestitate,bun,simt,caracter,curaj.,I-am simtit lipsa,sunt fericir sa o pot citi iar.
ac 2017-11-24
As adauga, daca-mi permiteti si mult umor
Hansi 2017-11-22
" ...l-au însoțit pe Dragnea la DNA pe ultimul Tel Drum" - trebuie sa inventam un premiu special pentru doamna Serbanescu.
Deocamdata nu are egal in presa romaneasca.
Total 7 comments.
Recomandari
8463
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22