Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFOLAF Akbar!
2017-12-05
8
E de rău, domnilor. Statul paralel și ilegitim s-a oploșit în aproape tot Universul.

Domnilor Președinți Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu,

 

Sunt un locuitor necăjit al statului paralel și ile­gi­tim pe care cu vigoare și bun temei l-ați de­nun­țat. Vă scriu cu nețărmurită speranță: nu mai su­port situațiunea aceasta în care mă găsesc și do­resc fierbinte să mă salvați. Ca atare, vreau să emi­grez împreună cu familia din acest stat paralel și ilegitim cât mai repede cu putință, acum că vălul acesta al ignoranței sub care îmi petreceam zilele și nopțile s-a sfâșiat de tot. Cer (I urge) să mă ac­ceptați și pe nevrednicul acesta de mine în sta­tul dumneavoastră, cel adevărat, bun, mare, bogat, pe care știu că l-ați implementat pe undeva (dar un­de, nu știu). Acolo se aude (via Evanghelia du­pă Gâdea prorocul) că viața-i îmbelșugată, hoția, un drept al omului, șpaga, neimputabilă; min­ciu­na-i aristocrată, prostia-i democrată; procurori nu-s, judecători ioc, închisorile-s case de creație: parcă nici paradisul lui Mahomed cu cele 70 de hurii nu-i atât de ispititor! O, primiți-mă și pe mine!

 

Dar cum să ajung acolo, la bine, cum să fug de aici, de la marele rău? Binevoiți a-mi da niște in­dicații, vă rog! Am un pașaport, ce-i drept, dar e al acestui stat paralel și ilegitim. Oare merge și așa, ca atâtea altele prin țărișoară? Fie, dar de un­de iau viză pentru statul de dincolo, cel adevărat, cel plin de lumină? Nu poți să ai încredere în ăștia de la Interne, ca să le-o ceri, acum că până și doam­na Carmen s-a trezit că e supravegheată de statul paralel: avea dumneaei un microfon ascuns în priză, la apartament; și a tras, cică, priza cu microfon cu tot, de s-a dus totul naibii! Ce necaz! Cui să mă adresez deci să mă îndrume în sigu­ranță și mare secret? Primului ministru – nu, că a zis că nu cunoaște acest stat paralel; așa că e un trădător. (Între noi fie zis, după figura lui lom­bro­siană, cam ce-ar putea fi?) D-nei Firea? Mă tem că, gingașă cum e, dumneaei n-are în cap decât purceluși din turtă-dulce și beculețe de Crăciun. Și apoi, cum să procedez la vamă? Cui trebuie să dau și cât, ca să fiu primit? Că doar nu mai vreau să locuiesc în republica procurorilor, ca să fiu pri­vat de dreptul cetățenesc la corupție!

 

Și cu ce mă sfătuiți să călătoresc până la sfânta li­bertate? Cu TAROM? Dacă, supărat și el pe statul pa­ralel, vine perpendicular pe sol? Cu trenul? Pâ­nă ajung, mi se trece alba tinerețe. Cu mașina mi­că? Ar fi ceva, dacă ați mai renunța la supraacciza aia, știți...

 

Oricum, până la plecare, am decis să nu mai plă­tesc impozitele către statul paralel și ilegitim, că oricum îi vin bani destui de la Soros. Vreau să vi le plătesc dumneavoastră, dar vă rog să-mi trimi­teți de urgență pe e-mail o adresă, ca să descarc for­mularele de completat. Aoleu, nea Vâlcov nu le-a conceput încă? Am înțeles, le-a conceput, dar ca să nu ne dăm de gol dușmanilor, mintos cum e, le-a pitit și pe ele în pereți, lângă o acua­relă de Picasso. Așa că deocamdată n-am încotro: plătesc impozitele, vai, tot la statul paralel, până mi s-o acri!

 

Uite, vă mărturisesc sincer: tare mi-e tea­mă că nu voi reuși să emigrez din acest stat paralel și ilegitim. Tentaculele lui sunt pre­tutindeni: de exemplu, din Piața Vic­to­riei doamna Gabi nu i-a putut exorciza pe demoni nici cu clopoțeii de Crăciun, fii­nd­că-s fără Dumnezeu, iar pe feisbuc mă iau în piept tot cu ei. Până și la Gaudeamus scan­da­lagiii lor se iau de mucenicii noștri, abia scăpați din temnițe, care și-au ridicat glasul ca să ne dea povață. Strig înfricoșat pâ­nă și în somn: „Unde mă voi ascunde de mânia ta, Sis­te­mu­le?“. Iar dacă mă uit pe afară, prin Europa, și sper în mân­tui­re, deodată aud strigătul de lup­tă al statului paralel: OLAF Ak­bar! Ne taie pe toți cu bullshit­u’ ăla, știți dvs., al anticorupției! Cer­cetez peste Ocean, până în Ame­rica, și vai: tot statul pa­ralel și acolo, infiltrat la Depar­ta­mentul de Stat. Pe deasupra, a vrut amicul Trump să bată palma cu ami­cul Putin și ce să vezi: nici n-apucă el să bea al­dă­mașul cu rusul și mi ți-l și pri­go­nește procurorul ăla, emanat din binomul lor, precum Kövesi din binomul nostru!

 

E de rău, domnilor. Statul pa­ralel și ile­gi­tim s-a oploșit în aproape tot Universul. Nu m-aș mira să fi năimit și niște farfurii zburătoare. (Dacă a reușit asta cu câinii la manifestație, înseam­nă că nimic nu-i stă în cale.) Așa că, din păcate, nu cred că mai am pe lume o locație liberă, să pot ca să emigrez. Până și vre­mea ne-a trădat și s-a pus în slujba Sistemului: nu știu da­că v-ați prins că an-de-an, de 1 Decembrie, sfân­ta noastră zi națională, e o vreme câi­nească. În schimb, de ziua Franței, a SUA, ba chiar și a Ungariei (20 august) e întot­deauna soare cât poftești. Întâmplare? Nuuuuu! Și asta-i o lucrătură a statului pa­­ralel și ilegitim.

TAGS : Liviu Dragnea PSD Calin Popescu Tariceanu TAROM
Comentarii
Mandrucasuntroman 2017-12-06
Acu' te rogi de noi, cand UE este o zgarie-branza si procororii sunt cu ochii pe firfirici ? In timp ce noi furam din greu,tu iti pierdeai vremea cu scoli si doctorate. Te-ai zgarcit sa-ti cumperi o diploma si acu' ai pretentii ! Nu pierdem vremea sa calificam antitalente. Cu OLAF-ul te-ai demascat, nu vrei sa pui botu' cu noi, vrei sa ne dai in gat la unguroaica ! Rusine !
BASCA 2017-12-06
Otevizarea politicului,de la Emil Bobu la Iliescu si Basescu,tara merge unde vrea televizorul, si sunt atatia dusi in occident!
profesoru 2017-12-05
Pe undeva PSD are dreptate cu statul paralel.
Dar nu în sensul că acesta hărţuieşte şi bagă la închisoare politicieni nevinovaţi, ci dimpotrivă.
Ani de zile statul paralel le-a oferit imunitate unor personaje ca Elena Udrea, Cocoş, Alina Bica, Sebi Ghiţă, Dragnea etc.
Respectivii au prosperat din contracte cu statul sau pe seama statului, fiind intangibili pentru justiţie.
La un moment dat însă statul paralel i-a lăsat din braţe şi justiţia a început să funcţioneze şi în ceea ce îi priveşte.
Lucru pe care ei îl consideră o uriaşă nedreptate. Evident, nu e cum spun ei. Justiţia trebuie să îşi facă datoria. Dar ei încearcă s-o împiedice, s-o pună pe butuci, aşa că noi trebuie s-o apărăm.
Pe de altă parte trebuie să aflăm cum funcţionează reţelele (adică statul paralel) care le-au oferit atâta timp protecţie. Şi să le împiedicăm ca pe viitor să mai ofere protecţie şi altora de aceeaşi teapă. Nu e de glumă.
paralelu 2017-12-05
Moncher, esti un limbric!
oranghutan 2017-12-05
Dom' Cornea, vă rog frumos, când aflaţi cum se ajunge în raiu' ăla al pesedeilor, daţi-ne şi nouă de ştire. S-ar putea s-o punem de-o migraţie ca aia a musulmanilor în Germania
FLORIAN D. MIREA 2017-12-05
Margaritas ante porcos. Nici dupa 100 de ani tov. Dragnea nu va fi in masura sa priceapa mesajul pe care i-l adresati, domnule Andrei Cornea.
Eu 2017-12-05
Asa-zisa intelectualutate romaneasca, vorba vine doua reviste generaliste bune la toate, plua mai nou niste siteuri agitate, e parte din mediul asta toxic care promoveaza opibia subiectiva, exprimarea haotica si chiar gandirea semiparanoica....Nu nicio scapare la orizont! Mult lucru prost facut, multa impostura fara nicio jena si multi inculti in public.
Felix 2017-12-05
:) Apropos de chinurile lui Trump haituit de procurorul din binomul american, are si Trump un concept similar cu statul paralel: el (si o parte a republicanilor) il numesc "deep state". SI Trump de plange ca deep state ii incurca lui socotelile si nu il lasa sa guverneze cum il taie capul.
Total 8 comments.
Recomandari
6541
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22