Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iordache chiar vrea să legifereze ca deputaţii să voteze «pe repede înainte», cu ochii închişi
E.B. - - - -
2017-12-07
Actualitate Interna
0

Florin Iordache, deput PSD, a depus la Parlament, împreună cu Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE), un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor.

 

 

Acest proiect arată că, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri, arat News.ro, care publică documentul.

 

 

Astfel, cei trei iniţiatori vor ca Regulamentul să stabilească această procedură: ”În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie”.

 

Iniţiativa PSD-ALDE vine după ce miercuri adoptarea pe articole a Legii privind statutul magistraţilor a durat 13 ore în plenul Camerei Deputaţilor, pentru că USR a recurs la prevederile regulamentare de a susţine amendamentele în plen, încercând astfel să împiedice majoritatea să treacă în timp record prin Parlament modificările la legile justiţiei.
 

TAGS : Iordache PSD ALDE justie legi modificare regulament Camera
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1218
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22