Iohannis, în Piața Universității, la ceremoniile de comemorare a victimelor Revoluției

Dora Vulcan | 21.12.2017

Presedintele Klaus Iohannis se afla joi la pranz in Piata Universitatii, unde participa la ceremoniile de comemorare a victimelor Revolutiei. Seful statului a fost intampinat cu aplauze in Piata Universitatii.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Polițiștii de la Rutieră au restricționat traficul pe sensul dinte Piața Universității către Piața Romană, până la strada Batiștei, dar și o bandă pe sensul de la Piața Romană către Piața Universității.

 

Sunt mai mulți revoluționari ajunși în Piata Universității, veniți să participe la ceremonie, scrie site-ul televiziunii Digi 24.

 

Programul va fi unul mai încărcat, de la 14:30 va începe o altă ceremonie, în Piața Romană, unde vor fi depuse coroane în amintirea eroilor.

 

„La 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate”, a scris Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Facebook.

 

Pe 21 decembrie 1989, în România s-a încheiat violent „epoca de aur” a comunismului. Trecuseră deja șase zile de la începerea revoltei din Timişoara şi Nicolae Ceauşescu încă mai credea că are situaţia sub control.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22