Tolo.ro: Poliția neagă că Firea ar fi cerut avizul legal pentru târgul din Piața Victoriei

Dora Vulcan | 28.12.2017

Primaria Capitalei, "in calitate de organizator al Targului de sarbatori" festivalul de colinde si obiceiuri de iarna nu a depus documentele necesare in vederea obtinerii avizului Brigazii Rutiere", scrie in raspunsul pe care Politia Capitalei l-a trimis ieri Gazetei Sporturilor, potrivit tolo.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 Pe 4 decembrie, dupa incidentele dintre protestatarii din Piata Victoriei si angajatii Primariei, ziarul a solicitat Politiei sa spuna daca ideea Gabrielei Firea avea avizele legale, scrie tolo.ro.

 

Potrivit sursei citate, din lamuririle detaliate pe care le-a oferit Politia Capitalei rezulta clar doua lucruri pe care le sustine Brigada Rutiera: Primaria era obligata prin lege sa primeasca avizul politiei, in caz contrar targul nefiind organizat. Primaria nici macar nu a cerut acordul.

 

Amintim ca primarul general anuntase ca va organiza un Targ de Craciun in Piata Victoriei, atragand criticile celor care au spus ca este o metoda de a opri protestele din fata Guvernului.

 

Gabriela Firea a renuntat insa  la Targul de Craciun din Piata Victoriei dupa ce protestatarii i-au demontat schelele si a acuzat incalcarea legii.

 

"Constat ca, de astazi, putem marca inceputul unei perioade in care Constitutia Romaniei si legile tarii sunt calcate in picioare fara ca institutiile centrale ale statului sa reactioneze. Asta inseamna inceputul anarhiei. Nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii in ce priveste manifestatiile publice", spunea Firea pe 2 decembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22