Tudose amână demiterea şefului Poliţiei şi pare că forţezează demisia ministrului Carmen Dan

E.b. | 09.01.2018

Premierul Mihai Tudose nu vrea, cel puţin deocamdată, să semneze demiterea lui Bogdan Despescu din funcţie a şefului Poliţiei. Decizia premierului vine în contextul în care el ar forţa demisia ministrului de Interne.

Pe aceeași temă

 

 

Premierul Tudose vrea să audă şi argumentele poliţistului, nu doar varianta ministrului de Interne Carmen Dan


Decizia premierului vine în contextul în care Tudose pare să forţeze demisia ministrului de Interne Carmen Dan, apropiată de Liviu Dragnea, liderul PSD, cel cu care se află în plin război politic. 


Carmen Dan, ministrul de Interne, a propus schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, după ce agentul de poliţie Eugen Stan ar fi abuzat sexual doi copii în scara unui bloc din cartierul Drumul Taberei. 

 

Conform legii, demisia chestorului Bogdan Despescu nu poate intra în vigoare fără semnătura premierului Mihai Tudose
 

Premierul va avea mâine o întâlnire cu Bogdan Despescu, pentru a afla şi varianta sa. La mijloc e vorba de un război politic. Tudose încearcă să-i forţeze demisia ministrului Carmen Dan, unul din oamenii fideli lui Liviu Dragnea, cu care premierul se află în război pentru şefia PSD, scrie Adevărul.

 

Potrivit Digi24, ministrul de Interne nu a avut vreo discuție cu Bogdan Despescu pentru a-l anunța că îl va schimba din funcție.

 

Agentul Eugen Stan, suspectat că a agresat doi copii, va fi prezentat marţi unui judecător cu propunerea de arestare preventivă.

 

În urma anchetei interne declanşată la Brigada de Poliţie Rutieră, şeful Poliţiei Române a dispus eliberarea din funcţie a şefului poliţistului suspectat de pedofilie


Carmen Dan a anunţat demiterea şefului Poliţiei Române şi i-a cerut demisia şefului Serviciului Omoruri, Radu Gavriş.

 

Ministrul de Interne a spus marti intr-o declaratie de presa ca ii propune premierului Tudose sa il inlocuiasca pe Despescu (numit sef al Inspectoratului General al Politiei Romane in 2016, in mandatul de ministru al lui Petre Toba) cu Catalin Ionita, actualul sef al Directiei Generale Anticoruptie din Ministerul de Interne.


 

Referitor la amanarea unei decizii in cazul sefului Politiei Romane, Carmen Dan sustine ca i-a spus dinainte premierului ce propuneri va face.

"L-am informat pe premier despre decizia de a propune schimbarea sefului Politiei Romane. Ulterior am prezentat deciziile public. Noi suntem in asteptarea deciziei premierului. Deciziile premierului ii apartin in exclusivitate", a declarat ministrul de Interne, la Antena3.
 

Atunci cand a fost intrebata daca este reala informatia conform careia premierul i-ar fi zis sa nu trimita propunerea pentru ca nu o va semna, ministrul de Interne a evitat raspunsul, insa nu a negat o astfel de discutie.


"Eu am motivat decizia mea. Sper sa conteze. Nu mi-a spus in mod expres ca ar conta, nici nu i-am cerut. I-am spus ca fac aceste propuneri si dansul e liber sa ia ce decizii vrea", a subliniat Caremen Dan, potrivit Mediafax.

 

Identificarea si gasirea agresorului a durat aproape patru zile, in conditiile in care acesta era agent al Brigazii Rutiere.

 

Azi, după ce Despescu l-a demis pe seful agentului acuzat de pedofilie si a dispus cercetarea disciplinara a sefilor de schimb, dar si a psihologului unitatii.

 

Doi lideri ai unor sindicate importante din Politie au contestat deciziile ministrului de Interne, sustinand ca "plateste polite" si raspunde la indicatiile lui Liviu Dragnea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22