Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Paralizie bugetară în SUA: Guvernul a început o închidere parţială a activităţilor
E.B. - - - -
2018-01-20
International
0

Guvernul Statelor Unite a început la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă o închidere parţială a activităţilor sale din lipsa fondurilor de finanţare.

 

 

 

Asta după ce republicanii şi democraţii nu au reuşit să ajungă în Congres la un acord privind bugetul, transmite EFE, preluată de Agerpres.

 

Votul din Senatul SUA asupra ultimei propuneri legislative de finanţare temporară a guvernului, până la data de 16 februarie, pentru a se evita 'oprirea' activităţii administraţiei federale şi a prelungi termenul de negociere a bugetului, a întrunit vineri noaptea 50 de voturi pentru şi 48 de împotrivă, insuficiente însă faţă de numărul necesar, de 60 de voturi în favoarea proiectului.

 

Camera Reprezentanţilor a Congresului american adoptase joi respectiva propunere iar Senatul trebuia să o adopte la rândul său cel târziu vineri, la miezul nopţii, pentru a se evita un aşa-numit 'shutdown', prin neadoptarea bugetului federal în termenul prevăzut de Constituţie.

 

Această închidere parţială coincide cu aniversarea primului an de mandat a lui Donald Trump la Casa Albă.

 

Ultima dată când guvernul Statelor Unite a fost nevoit să închidă din lipsă de fonduri a fost în octombrie 2013, cu Barack Obama la Casa Albă, o pauză care a durat 16 zile.

 

Referindu-se la votul de vineri noaptea, Casa Albă i-a acuzat sâmbătă pe democraţi că îi iau "ostatici" pe americani, transmite AFP.

 

TAGS : sua congres parlaizie bugetra vot republicani democrati
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1147
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22