Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFViorica Dăncilă sau cum „să transformi găinațul în salată de pui“
2018-01-23
7
Viorica Dăncilă are toate datele pentru a avea succes în ceea ce face: fără să prindem de veste, va ascunde toată mizeria sub preș și apoi va apărea îmbrăcată într-una dintre cămășile ei populare și ne va vorbi despre „întoarcerea la tradiții“ și la „portul popular“.

 

Liderul PSD o vinde pe prim-ministra de­semnată ca pe un produs de primă mână. Vrea să-i facă pe votanții social-de­mo­craților să creadă că a găsit soluția per­fec­tă pentru conducerea gu­ver­nului și că până acum ni­mic nu a mers bine pen­tru că „a avut mână proas­tă“ și a mizat pe oameni ca­re s-au lăsat manipulați de „statul paralel“. De-acum încolo, însă, totul se va schim­ba, va fi liniște, con­sens și programul guver­nului va fi pus cu adevărat în practică, iar promisiunile făcute în 2016 vor prinde contur. Chiar și Codul Fiscal va fi modificat, pe ici, pe colo, în semn de bunăvoință. În așa fel, în­cât noua șefă a Executivului să aibă cre­dibilitate.

 

Liviu Dragnea folosește „tehnica trans­for­mării găinațului în salată de pui“, după cum numesc consultanții politici această so­luție de „a-i convinge pe oameni că lucrul cel mai detestat de ei le este de fapt cel mai nimerit“(James Carville, Paul Begala, Pupă-l în bot și papă-i tot, Ma­nu­al de marketing politic, Humanitas, 2014).

https://revista22.ro/files/news/manset/default/foto-fati-1452.jpg

Viorica Dăncilă

Președintele PSD încearcă să-și facă elec­toratul să creadă că a găsit cel mai bun prim-ministru posibil: o femeie „ci­vi­li­zată, neconflictuală, deosebit de co­mu­ni­cativă“, „decentă, agreabilă și foarte com­petentă“, în plus „are o relație foarte bună cu oficiali din Comisia Europeană, ceea ce „reprezintă și un semnal pentru Bruxelles“ în pregătirea președinției ro­ta­tive a UE, care „va fi o perioadă extrem de importantă pentru România“ și „o opor­­tunitate uriașă“, fii­nd­că Viorica Dăn­cilă „cu­noaș­te lucrurile de la Bruxel­les“. Gabriela Fi­rea adaugă la acest portret adj­ective bi­ne alese: echi­li­bra­tă, de­centă, solidară, sin­ce­ră, fin diplomat, re­li­gi­oasă.

 

Uitându-se la Viorica Dăn­cilă, oamenii se pot bucura de rochiile ei decoltate sau înflorate, de familia ei per­fectă și de perseverența ca­re a făcut-o să ajungă, din simplă pro­fesoară, prim-ministră. Se pot regăsi în destinul ei de om obișnuit. Fe­meile s-ar putea uita la ea ca la un mo­del, cineva la fel ca ele, care abandonează cra­tița pentru marea politică. Ce dacă citește și nu-și adu­ce aminte titlul cărților care i-au plă­cut sau dacă nu știe să enu­mere nicio rea­li­zare sau dacă, atunci când vor­bește des­pre drepturile femeilor din Asia sau Ori­entul Mijlociu, se pierde și mu­tă Iranul și Pakistanul în UE. Toate acestea o fac mai apropiată de cei care-și doresc poli­ticieni asemenea lor.

 

Faptul că nu are calități de lider o face atrac­tivă pentru un anumit tip de elec­to­rat, în special cel dezinteresat de politică și care nu înțelege că, fiind atât de supusă, lipsită de idei și fără experiență, este, de fapt, la cheremul șefului ei.

 

În ochii lui Liviu Dragnea aceste însușiri sunt esențiale pentru a conduce guvernul în direcția pe care o dorește el. Adică, spre rezolvarea principalelor probleme ale PSD: relaxarea sau chiar dezincriminarea unor infracțiuni care țin de corupție și re­lansarea proiectelor populiste înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor.

 

Și-a dovedit deja zelul de a pune în practică ordinele primite de sus în cei aproa­pe zece ani de mandat petrecuți în Parlamentul European, unde s-a opus re­formelor anticorupție și a susținut sâr­gu­in­cioasă Ordonanța de Urgență 13/2017, ca­re conținea grațierea colectivă și dezin­cri­minarea abuzului în serviciu. Devo­ta­mentul Vioricăi Dăncilă față de Liviu Drag­nea a fost demonstrat cu asupra de mă­sură, nu doar prin reacțiile ei dure față de adversarii politici ai PSD din Parlamentul European (Monica Macovei și Cristian Preda), ci și prin angajarea la cabinetul său de eurodeputat a Adrianei Botoro­gea­nu, inculpată în dosarul de abuz în ser­viciu al liderului PSD. Botorogeanu e una dintre cele două funcționare angajate la Di­recția Generală de Asistență Socială și Pro­tecția Copilului Teleorman, în peri­oa­da în care Dragnea era șeful Consiliului Ju­dețean, dar care lucra efectiv pentru or­ganizația județeană a PSD, potrivit an­chetei procurorilor anticorupție.

 

Viorica Dăncilă are toate datele pentru a avea succes în ceea ce face: fără să prin­dem de veste, va ascunde toată mizeria sub preș și apoi va apărea îmbrăcată într-una dintre cămășile ei populare și ne va vorbi despre „întoarcerea la tradiții“ și la „portul popular“. Tot ceea ce va putea fi schimbat prin ordonanțe de urgență va fi făcut de guvernul Vioricăi Dăncilă: po­li­ticienii de toate culorile vor scăpa de tea­ma de DNA, pensionarii vor avea pensiile mărite, salariul minim va crește, cen­te­narul va fi sărbătorit fără zgomot și Ro­mâ­nia va intra într-o nouă etapă, cea a recă­derii în trecut.

TAGS : Viorica Dăn­cilă premier PSD Liviu Dragnea Codul Fiscal bruxelles iran pakistan firea tudose
Comentarii
feritata 2018-01-30
Numai cu o asemenea blonda tuta se putea compromite ideea de premier-femeie in Romania!! Poti sa-ti dai seama ce ii poate capsorul,dupa felul in care leaga cuvintele in propozitii (nu mai vorbesc de fraze!) si dupa limbajul de lemn specific politicienilor psd-isti,dar nu numai!!
Ceausist de Dreapta 2018-01-28
Asa putea s-o puna si pe Viorica de la Clejani, ca tot aia era...
Vax 2018-01-27
Doamna Dancila si rasa in cap arata tot de gainaț..
lmihai 2018-01-26
De prima prim ministra brusc multi s-au indragostit, dovada ca minte multa nu avem, nici prea multe nu cerem de la viata, stomacul plin si creierul turmentat, idealurile de acum ale romanului mandru, nu mai spun de regretul dupa "marele carmaci"...o rusine a ajuns natia romana!
D-na Laura Stefan, cadva scrisa si in revista 22, nu a fost cooptata nici macar in guvernul Ciolos, d-na propusa pt Justitie( nu-i mai retin numele) s-a facut si de ras anulandu-si lucrurile bune facute in cadrul org.Freedom House!
Laura Bretan 2018-01-24
Mmm, în fotografia ataşată articolului, d-na "premieră" în premieră poartă un costum din Maramureş (fără baticul aferent). I l-o fi făcut cadou Liviu Pop?
MIHAI 2 2018-01-24
Mi se pare mie sau articolul este FARA UTILITATE ? Autoarea ne anunță ca Dancila (a se citi Dragnea) va avea succes . Asa estimeaza si PSD ul. Ce aduce 22 ul in plus ? Un articol intreg scris doar pentru a face parada de lecturile politologice ale autoarei ca penultim pas inainte de a aplica o insulta gen Vadim in obrazul primei femei Premier al Romaniei. Si in tara altora a existat candva o prima femeie premier - dar nici un roman nu s-a dus s-o faca gainatz pe GOLDA.
mannix 2018-01-29
Comparatia Dragcila/Golda Meir nu are sens...
Total 7 comments.
Recomandari
10822
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22