Imagini jalnice ale mizeriei crunte, surprinse într-un spital din Timişoara

E.b. | 04.02.2018

Imaginile de coșmar de mai jos nu sunt desprinse dintr-un unui film despre lagarele de concentrare, ci au fost surprinse ieri într-un spital din Timişoara - România. Mizerie cruntă, pereți mucegăiţi, așternuturi murdare la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babes.

Pe aceeași temă


UPDATE: Voichita Lazureanu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes" din Timisoara, a dat o declaratid de dreptul halucinanta dupa aparitia imginlor de cosmar

 

Lazureanu spune, dupa ce pe Facebook au aparut mai multe imagini cu peretii scorojiti, mobilierul ruginit si cersafuri dezolante ale unitatii pe care o conduce, ca spitalul se renoveaza, in sfarsit, dupa 40 de ani, ca fotografiile postate sunt facute din "cel mai urat unghi", iar lenjeriile sunt "doar vechi si foarte uzate", potrivit News.ro


Întrebată dacă s-ar așeza pe patul respectiv, managerul a avut un moment de tăcere, după care a spus, la Digi24: „Eu știu condițiile de la mine din spital și da, așa sunt condițiile, dar sunt curate. Ele sunt uzate și vechi”.  

 

O imagine cât o mie de cuvinte

 

Autoritățile locale se apără și spun însă că spitalul este în renovoare, iar unele saloane ar fi deja reabilitate. Totuși, se vede clar că sunt și pacienți care stau în condiții greu de imaginat.

 

Imaginile din spital au fost postate pe Facebook de Ana Maria Czap. Ieri, ea scria:

 

...Anul 2018, Romania, Timisoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babes!!! 

 

Nu mai am cuvinte sa comentez....cred ca imaginile spun totul.... Spun doar ca mai trebuie sa mergeti la multe concerte, cu spectacole ale marilor artisti, pt a aduce spitalul la niste conditii putin mai ridicate decat cele din lagarele de concentrare.... Donati in continuare bani pt a creste buzunarele celor aflati la conducere!!!

 

Si sfatul meu....incercati sa va pastrati sanatosi....daca ajungeti aici, mai mult ca sigur ca mult nu o veti mai duce", conchide Maria Czap pe Facebook.

 

 

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, a declarat, la Realitatea Tv, că spitalul este în renovare, iar timp de 50 de ani nu s-a investit nimic în acest spital.


"Este o trista realitate, evident că toti care se internează acolo nu au alternative. Timp de jumatate de secol nu s-a investit nimic in acest spital. Cea mai mare parte a spitalului e în reabilitare, şi in curs de reabilitare chiar la acele saloane. 

 

Este de neimaginat cum autoritaţile au lăsat acel spital. Noi am pornit o campanie de reabilitare, am demarat toate procedurile. Sunt in derulare, in 2018 vor fi finalizate inclusiv la nivel de dotare, dar totul ia foarte mult timp. Din păcate, nu au aparut fotografii cand nu îi păsa nimănui de spital", a spus Robu, la Realitatea Tv.

 

 "Suntem prima autoritate careia ii pasă si am facut ceva, din toata cladirea acum suntem la ultimul etaj cu reabilitarile. Asta e realitatea, asa cum o prezint eu. Nu exista psibilitatea de relocare, nu avem alternative, nu există alternative, nu avem alternative în Timişoara. Din poziţia de primar am alocat fonduri pentru tot ce s-a cerut pentru conducerea spitalului, şi vom aloca în continuare. Nu putem peste noapte sa facem ce ne dorim. Trebuie proiect tehnic, iar pentru toate licitaţiile trebuie timp, din momentul în care te decizi să faci ceva şi până când poţi să îl faci trec doi ani".

 

Primarul a mai spus că va cere explicaţii pentru a vedea de ce au fost cazaţi pacienţii în acele saloane: "Voi cere maine explicaţii sa vad de ce au fost gazduiti aocolo bolnavii in aceste conditii".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22