Dragnea cere comisie de anchetă pentru şeful SPP, dar n-ar vrea să o deranjeze şi pe Dăncilă

E.b. | 05.02.2018

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi liderul PSD, susţine că se impune iniţierea unei comisii de anchetă privind SPP, precizând totodată că el va merge la orice comisie va fi chemat.

Pe aceeași temă

 


Întrebat despre faptul că preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, a spus că îi va chema la audieri pe el, pe premierul Viorica Dăncilă şi pe Paul Stănescu, Liviu Dragnea a replicat: ”Aşa ne trebuie, pentru că am vorbit, să ne cheme la audieri. Eu voi merge la orice comisie parlamentară, sunt convins că va merge şi doamna Viorica Dăncilă, nu înţeleg de ce vrea să o cheme, dar o să meargă, cred, cred că o să meargă şi domnul Paul Stănescu”.

 

Sigur, n-am înţeles de ce nu e chemat domnul Pahonţu. Înţeleg că PNL nu are curaj sau nu are voie să cheme pe cineva de la servicii”, a completat liderul PSD, citat de News.ro.


Întrebat dacă PSD are curaj şi dacă va face o comisie de anchetă privind SPP, Liviu Dragnea a declarat: ”PSD are curaj. Deja se impune o comisie de anchetă, pentru că au început să iasă la iveală din ce în ce mai multe informaţii”.


Liviu Dragnea, a lansat, duminică seară, un nou atac la adresa lui Lucian Pahonţu, şefului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP),, spunând că avea o practică foarte nocivă - îşi folosea angajaţii pentru a culege informaţii, apoi mergea la Parchete sau instanţe şi transmitea anumite mesaje.


Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis Serviciului de Protecţie şi Pază că renunţă la protecţie, gest pe care îl fac toţi miniştrii. Ea a ţinut să precizeze că nu are o problemă cu ofiţerii SPP sau cu instituţia. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că renunţarea la protecţia SPP de către membrii Cabinetului nu este o decizie politică, luată la partid.


Informaţia privind decizia sa şi a membrilor Guvernului de a renunţa la serviciile SPP, apelând în schimb la serviciile Jandarmeriei, a apărut încă de marţi, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus luni seară, la Antena3, că, instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu SRI, cu SIE şi cu SPP, însă şeful SPP, Lucian Pahonţu, a fost implicat mai mult decât era cazul în Guvern.

 

"L-am văzut pe Mihai Tudose cum a evoluat după ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am mulţumit azi, a devenit acelaşi coleg deschis şi glumeţ. Poate tensiunea de acolo, poate influenţele. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom află. Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”, a declara Dragnea, în urmă cu o săptămână,  la Antena3.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22