Ordonanța de corectare a salariilor mai mici decât taxele, avizată favorabil de CES

Dora Vulcan | 08.02.2018

Consiliul Economic și Social a avizat proiectul Guvernului care corectează Revoluţia Fiscală și a dat aviz pozitiv ordonanței de corectare a salariilor și de punere în acord a câștigurilor cu taxele, a anunțat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Pe aceeași temă

 

 

 Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat că miercuri au avut loc la minister discuții cu reprezentanții CES referitoare la ordonanța de urgență privind salariile.

 

 

Astfel, angajaţii part-time, din cele patru categorii cuprinse în OUG-ul avizat joi de Consiliul Economic şi Social (CES), vor plăti contribuţii sociale doar pentru sumele primite, restul, până la suma aferentă salariului minim pe economie, urmând a fi suportată de angajator, în condiţiile în care exista riscul ca unii angajaţi să renunţe la o parte din cele 1,2 milioane de contracte part-time, a afirmat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 

 „Am discutat de zona part-time, indiferent că este din zona publică sau privată. Aseară, pe site-ul ministerului de Finanțe se putea găsi o propunere de Ordonanță revizuită. Rămân cele patru categorii – zona de IT, persoane cu dizabilități, partea de cercetare-dezvoltare și sezonierii.

 

S-a adăugat la acestea zona de part-time. Oamenii vor contribui efectiv la cât primesc față de obligația în zona de social și zona de sănătate. Practic este același mecanism care a fost anul trecut. Nu puteam să lăsăm în zona angajatului întreaga povară pentru că am fi avut acele cazuri nedorite în care oamenii ar fi fost nevoiți să vină de acasă cu bani pentru a acoperi diferența”, a spus Teodorovici, citat de Digi 24. 

 

CES a dat aviz faborabil OUG-ului pe care Guvernul vrea să-l adopte joi în şedinţă, act prin care Executivul vrea să repare problemele apărute în zona contractelor part-time în cazul IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22