După condamnarea lui Vâlcov, Codrin Ştefănescu atacă virulent Înalta Curte

E.b. | 08.02.2018

După condamnare lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a atacat Înalta Curte de Casație și Justiție și pe judecătorul Ionuț Matei.

Pe aceeași temă

 

 

Codrin Ștefănescu susține că pedeapsa de 8 ani de închisoare cu executare primită de Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, nu are fundament și face parte dintr-o „vânătoare programatică” la care sunt supuși cei din PSD.
 

Sunt încă șocat și am spus-o tuturor. Sunt șocat în momentul acesta pentru că nu îmi vine să cred. Știm foarte bine și de la Darius Vâlcov și de la avocați că în speța aceasta nu se putea ajunge la o asemenea decizie sub nicio formă. În Europa, când iei 8 ani de zile, înseamnă că ai atacat o bancă cu mitraliera în mână cu grup organizat și ai făcut victime”, a declarat Codrin Ștefănescu la Digi24.

 

Întrebat ce consideră că a făcut Darius Vâlcov, secretarul general adjunct al PSD a răspuns cu o altă întrebare: „Dar, în opinia dumneavoastră ce-a făcut? Sunteți presa”.

 

„Toate acuzațiile la adresa lui au fost făcute terci în instanță de către apărare. Toate prostiile cu luat șpagă în cimitir, cu ascunsul unor tablouri în pereți, toate aceste mizerii lansate de statul paralel prin comunicatorii săi în ultimul an de zile pe această speță au căzut bucată cu bucată și s-au dovedit a fi niște inepții. Deci, sunt niște inepții. Să-i dai condamnare unui om care totuși, este valoros, 8 ani de zile pentru nimic, mi se pare în mod foarte clar că este o vânătoare totală la adresa noastră, a celor din PSD, dar este o vânătoare programatică, așa, făcută după un grafic anume, un grafic foarte serios”, a mai declarat Codrin Ștefănescu.
 

Şrefănescu a atacat, apoi Înalta Curte de Casație și Justiție și pe judecătorul Ionuț Matei. „Se ocupa în toți acești ani de protocolul secret între DNA, SRI și ICCJ, el fiind în același timp omul care m-a dat afară din sala de judecată, de față cu vreo 60 de colegi de-ai dumneavoastră din presă, în dosarul Năstase (...) pe motiv că privirea noastră sfidează onorata Curte”.


Întrebat dacă această condamnare pune sub semnul întrebării poziția lui Darius Vâlcov în Guvernul Dăncilă, secretarul general adjunct al PSD a răspuns: „Darius Vâlcov pentru noi este un om de valoare. Dacă dânsul își dă singur demisia din funcția de consilier la Cabinetul primului ministru, deși, după părerea mea, nu ar trebui să o facă, este decizia lui. Nu o să i-o ceară nici partidul de guvernământ, nici coaliția de guvernare (...) Noi ținem la colegii noștri, mai ales în momentul de față, când 8 ani sunt nejustificați din toate punctele de vedere”.

 

Secretarul general adjunct al PSD a reluat apoi criticile la adresa ICCJ, arătând că „este horror ce se întâmplă la ICCJ, este o mizerie totală, sunt lucruri care nu se întâmplă în nicio țară europeană și trebuie să spunem STOP acestor lucruri”.

 

Întrebat dacă verdictul primit în prima instanță de Darius Vâlcov aruncă o pată asupra Guvernului PSD-ALDE, Codrin Ștefănescu a continuat: „Nicio pată nu aruncă. Dimpotrivă. În România, cetățenii români, cei care ne-au votat, cei care ne simpatizează, cei care sunt alături de noi se înmulțesc ca număr pe zi ce trece după toate aceste aberații”.

 

Ştefănescu mai spus că „în maxim două ore”, social-democrații vor face un anunț, „în funcție de ce vrea și Darius Vâlcov”. 

 

Viorica Dăncilă susține tot ceea ce susține partidul, noi ne luptăm în mod clar și pe față cu ceea ce numim noi statul paralel și pe care voi, cei de la Digi, îl susțineți în mod necondiționat în fiecare emisiune și în fiecare secundă, deci pozițiile noastre sunt divergente”, a arătat Codrin Ștefănescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22