PSD-ALDE-UDMR au respins inițiativa PNL de restricționare a accesului penalilor în Parlament

Dora Vulcan | 13.02.2018

Deputații coaliției PSD-ALDE, susținuți de UDMR au respins marți inițiativele liberalilor privitoare la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si la interzicerea accesului condamnaților penal în parlament.

Pe aceeași temă

 

 

 Proiectele, depuse de liberali în 2017, fuseseră deja respinse de Senat. 

 

 

”Daca niciunul dintre candidati nu a obtinut majoritatea voturilor valabil exprimate, fapt care se consemneaza in procesul-verbal incheiat de biroul electoral de circumscriptie, se organizeaza un al doilea tur de scrutin. La al doilea tur de scrutin participa numai candidatii clasati pe primele doua locuri, respectiv candidatii aflati in situatie de balotaj. In al doilea tur de scrutin este declarat primar candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate", prevede proiectul PNL privitor la alegerea primarilor în două tururi. 

 

 

"Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu indeplinesc conditiile prevazute de lege, conditiile prevazute la art. 37 din Constitutia Romaniei, republicata, pentru a fi alese si persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnari penale definitive", prevede proiectul care interzice persoanelor care au suferit condamnari penale definitive de a candida la alegerile parlamentare, scrie ziare.com. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22