Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PSD-ALDE-UDMR au respins inițiativa PNL de restricționare a accesului penalilor în Parlament
Dora Vulcan - - - -
2018-02-13
Actualitate Interna
0

Deputații coaliției PSD-ALDE, susținuți de UDMR au respins marți inițiativele liberalilor privitoare la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si la interzicerea accesului condamnaților penal în parlament.

 

 

 Proiectele, depuse de liberali în 2017, fuseseră deja respinse de Senat. 

 

 

”Daca niciunul dintre candidati nu a obtinut majoritatea voturilor valabil exprimate, fapt care se consemneaza in procesul-verbal incheiat de biroul electoral de circumscriptie, se organizeaza un al doilea tur de scrutin. La al doilea tur de scrutin participa numai candidatii clasati pe primele doua locuri, respectiv candidatii aflati in situatie de balotaj. In al doilea tur de scrutin este declarat primar candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate", prevede proiectul PNL privitor la alegerea primarilor în două tururi. 

 

 

"Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu indeplinesc conditiile prevazute de lege, conditiile prevazute la art. 37 din Constitutia Romaniei, republicata, pentru a fi alese si persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnari penale definitive", prevede proiectul care interzice persoanelor care au suferit condamnari penale definitive de a candida la alegerile parlamentare, scrie ziare.com. 

TAGS : parlament comisia juridica respingere proiect pnl acces penal parlament
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4331
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22