Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Premierul Ungariei, Viktor Orban: am trimis botnița înapoi la Bruxelles și lesa la FMI
Dora Vulcan - - - -
2018-02-19
International
1

Premierul Ungariei, Viktor Orban, e escaladat retorica populista inaintea alegerilor din aprilie sustinand ca “nori negri se aduna”. El pretinde că Ungaria este ultimul bastion de lupta impotriva “islamizarii” Europei.

 

 

 

În discursul anual privind starea națiunii, Orban, despre care analiștii spun că va cîștiga al treilea mandat de patru ani, s-a laudat din nou cu succesele contra amenintarilor la modul de viata ungar ale “politicienilor din Bruxelles, Berlin si Paris”, scrie The Guardian, preluat de Hotnews.ro. 

 

“Am trimis botnita inapoi la Bruxelles si lesa inapoi la FMI”, a spus el in declaratia de duminica, in care a laudat puterea economiei tarii.

 

Inevitabil, discursul a ajuns si la problema imigrantilor. El a sustinut ca Occidentul a “deschis calea catre declinul culturii crestine … si catre expansiunea Islamului”, in timp ce guvernul sau a “prevenit revarsarea dinspre sud a lumii islamice”. 

 

“Suntem printre cei ce cred ca ultima sansa a Europei este Crestinatatea … Daca sute de milioane de oameni vor fi lasati sa se mute spre nord, va fi o presiune enorma pe Europa. Daca toate acestea vor continua, in marile orase ale Europe va fi o majoritate musulmana”, a declarat premierul ungar.

TAGS : ungaria orban fmi ue botnita lesa imigranti discurs preelectoral
Comentarii
Georgescu Viorel 2018-03-18
Un discurs aproape identic cu al presedintelui Poloniei..oare cand vom auzi si la Bucuresti unul la fel?
RESPECT .....
Total 1 comments.
Mai multe din International
1772
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22