Premierul Ungariei, Viktor Orban: am trimis botnița înapoi la Bruxelles și lesa la FMI

Dora Vulcan | 19.02.2018

Premierul Ungariei, Viktor Orban, e escaladat retorica populista inaintea alegerilor din aprilie sustinand ca “nori negri se aduna”. El pretinde că Ungaria este ultimul bastion de lupta impotriva “islamizarii” Europei.

Pe aceeași temă

 

 

 

În discursul anual privind starea națiunii, Orban, despre care analiștii spun că va cîștiga al treilea mandat de patru ani, s-a laudat din nou cu succesele contra amenintarilor la modul de viata ungar ale “politicienilor din Bruxelles, Berlin si Paris”, scrie The Guardian, preluat de Hotnews.ro. 

 

“Am trimis botnita inapoi la Bruxelles si lesa inapoi la FMI”, a spus el in declaratia de duminica, in care a laudat puterea economiei tarii.

 

Inevitabil, discursul a ajuns si la problema imigrantilor. El a sustinut ca Occidentul a “deschis calea catre declinul culturii crestine … si catre expansiunea Islamului”, in timp ce guvernul sau a “prevenit revarsarea dinspre sud a lumii islamice”. 

 

“Suntem printre cei ce cred ca ultima sansa a Europei este Crestinatatea … Daca sute de milioane de oameni vor fi lasati sa se mute spre nord, va fi o presiune enorma pe Europa. Daca toate acestea vor continua, in marile orase ale Europe va fi o majoritate musulmana”, a declarat premierul ungar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22