Albania și Muntenegru stau mai bine la capitolul vaccinării copiilor

Redactie | 22.02.2018

Noul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, se arată îngrijorată de absența unei legi care să impună și în România obligativitatea vaccinării.

Pe aceeași temă

 

„Avem nevoie urgentă de această lege pentru a putea face lucrurile așa cum trebuie. ... Mi-a fost rușine – vă spun încă o dată – să aflu că alte țări precum Albania, Bulgaria, Muntenegru au cifre mult mai bune decât ale noastre și soluții mult mai viabile, campanii de promovare agresive, ceea ce noi nu am reușit să facem până acum”, a declarat oficialul român, citat de Ziare.com.

 

Luarea de poziție a ministrului român survine după ce a purtat discuții cu oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății – OMS – care manifestă „o reală îngrijorare” față de situația din România.

 

Sorina Pintea a amintit ca în marea majoritate a țărilor UE vaccinarea este obligatorie. Ea a anunțat că l-a rugat pe directorul responsabil pentru Europa din cadrul forului mondial să viziteze România și să prezinte un raport în fața Parlamentului.

 

„Poate eu nefiind medic nu voi putea să conving și atunci am rugat-o pe directoarea regională a OMS pe Europa, doamna Jakab, să vină în Romania in Parlament și să prezinte un raport. Poate ea va fi mai convingătoare", a spus Pintea.

 

Referindu-se la epidemia de gripă, ministrul a declarat că a discutat cu specialiștii, care i-au spus că România a trecut de vârf și că probabil de săptămâna viitoare va scădea incidența acesteia.

 

În ceea ce privește criza imunoglobulinei, Pintea a spus că pe 7 martie va avea o întâlnire cu principalii producători, iar în cursul lunii martie vor fi achiziționate încă 2.000 de fiole.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22