Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Augustin Lazăr către Toader: managementul defectuos îl constată CSM nu Executivul
- - - -
2018-02-23
Actualitate Interna
0

Cererea de revocare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, reprezintă nu doar o premieră pentru justiția din România ci și o surpriză pentru clasa politică.

 

Procedura inițiată de ministrul Justiției este contestată de o parte dintre politicieni și magistrați, inclusiv de către procurorul general al României, Augustin Lazăr.

 

Augustin Lazăr consideră că Tudorel Toader nu are competența de a propune el revocarea din funcție a lui Kovesi ci această inițiativă aparține de drept doar Inspecției Judiciare.

 

Acesta îi explică lui și demersurile legale pe  care trebuie să le întreprindă până a ajunge la cererea de demitere a procurorului șef DNA, într-o intervenție la Realitatea TV.

 

„Părerea noastră este că nu există temei pentru revocare şi, pentru a da mai multe detalii, este nevoie să vedem şi noi raportul în cauză. Dacă ne uităm la dispoziţiile legii cu referire la modul în care pot fi revocaţi magistraţii Ministerului Public care au anumite funcţii de conducere, legea prevede anume care sunt cazurile respective, între care şi managementul defectuos, care trebuie constatat nu de către Executiv, ci trebuie constatat de către instituţiile competente ale justiţiei, respectiv de Inspecţia Judiciară, prezentat CSM, examinat în secţia de profil a CSM, dată o soluţie, adusă la cunoştinţa persoanei respective care are dreptul să o atace. Adică este o procedură judiciară foarte clar stabilită pentru a se putea ajunge la concluzia că cineva a exercitat management defectuos sau nu”, a explicat Augustin Lazăr.

TAGS : augustin lazar tudorel toader dna laura codruta kovesi
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2919
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22