Augustin Lazăr către Toader: managementul defectuos îl constată CSM nu Executivul

Fara Autor | 23.02.2018

Cererea de revocare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, reprezintă nu doar o premieră pentru justiția din România ci și o surpriză pentru clasa politică.

Pe aceeași temă

 

Procedura inițiată de ministrul Justiției este contestată de o parte dintre politicieni și magistrați, inclusiv de către procurorul general al României, Augustin Lazăr.

 

Augustin Lazăr consideră că Tudorel Toader nu are competența de a propune el revocarea din funcție a lui Kovesi ci această inițiativă aparține de drept doar Inspecției Judiciare.

 

Acesta îi explică lui și demersurile legale pe  care trebuie să le întreprindă până a ajunge la cererea de demitere a procurorului șef DNA, într-o intervenție la Realitatea TV.

 

„Părerea noastră este că nu există temei pentru revocare şi, pentru a da mai multe detalii, este nevoie să vedem şi noi raportul în cauză. Dacă ne uităm la dispoziţiile legii cu referire la modul în care pot fi revocaţi magistraţii Ministerului Public care au anumite funcţii de conducere, legea prevede anume care sunt cazurile respective, între care şi managementul defectuos, care trebuie constatat nu de către Executiv, ci trebuie constatat de către instituţiile competente ale justiţiei, respectiv de Inspecţia Judiciară, prezentat CSM, examinat în secţia de profil a CSM, dată o soluţie, adusă la cunoştinţa persoanei respective care are dreptul să o atace. Adică este o procedură judiciară foarte clar stabilită pentru a se putea ajunge la concluzia că cineva a exercitat management defectuos sau nu”, a explicat Augustin Lazăr.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22