Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Socialista Ana Gomes despre anunțul lui Toader: un pretext pentru a reprima anticorupția
- - - -
2018-02-23
Actualitate Interna
3

Anunțul lui Tudorel Toader de revocare a Laurei Codruței Kovesi provoacă reacții dure la Bruxelles, inclusiv din tabăra socialiștilor, care consideră că în România se încearcă blocarea luptei anticorupție. „Oficialii europeni nu sunt proști, ei obțin informații din multe surse din România” spune eurodeputata Ana Gomes.

 

Ana Gomes, europarlamentar din grupul socialiștilor spune că reprezentanții Guvernului României au încercat să-i dezinformeze pe oficialii de la Bruxelles, inclusiv prin intermediul propriilor europarlamentari, dar că aceste demersuri nu s-au bucurat de succesul dorit la București. Iar concluzia generală este că pachetul legilor justiției și dorința de a schimba procurorii șefi ai parchetelor nu reprezintă decât un pretext pentru a zădărnici eforturile de combatere a corupției.

 

„Regret ca ministrul Justiției a propus acest lucru, dar nu pot spune că mă surprinde, pentru că atunci când am avut dezbaterea recentă din Parlamentul European, la care a fost prezent și ministrul, mulți dintre colegii mei români mi-au spus că e vorba de reformarea sistemului judiciar și de curățarea lui de interferențele serviciilor secrete, dar mi s-a părut că era de fapt vorba de reprimarea luptei anticorupție”, a declarat Ana Gomes, pentru RFI Romania.

 

Europarlamentarul a mai declarat că, indiferent ce face sau spune guvernul de la București, „există ancheta OLAF, care evidențiază niște acuzații de corupție foarte grave împotriva liderului partidului aflat la Putere, domnul Liviu Dragnea” și care nu poate fi ignorată. „DNA a făcut o treabă foarte importantă, lucru recunoscut de toată lumea”.

 

Europarlamentarul spune că dezinformarea provine de la Guvernul României care sub pretextul reformei justiției vrea să înceteze lupta anticorupție și omite faptul că OLAF aduce acuzații foarte grave la adresa unor oficiali din diverse zone ale administrației, membri ai partidului aflat la guvernare, condus de domnul Liviu Dragnea.

 

„(...) Deci nu cred ca există o dezinformare, ci tentative de dezinformare a oficialilor europeni, dar oficialii europeni nu sunt proști, ei obțin informații din multe surse din România. Este crucial ca oamenii care se declară împotriva corupției, care știu că există corupție să iasă în față și să vorbească împotriva corupției. Nu putem tolera corupția, nu putem închide ochii. E o problemă de credibilitate”, a spus europarlamentarul socialist.

 

Ana Gomes a dezvăluit și ce a discutat la Bruxelles cu Tudorel Toader și membrii ai delegației, cu ocazia vizitei acestuia. „Au ținut-o întruna cu șarada aceasta cum că ar fi vorba doar de a curața justiția de ingerințele serviciilor secrete. A fost evident ca era vorba și despre corupție, iar acum odată cu această mutare din partea Guvernului român devine limpede”.

TAGS : tudorel toader laura codruta kovesi dna liviu dragnea psd
Comentarii
George 2018-02-24
Pe cind partid de stinga adevarat in Romania ? Pe cind partid liberal adevarat ? Totul este mascarada de prost gust , partidele conduse si intesate, confiscate practic de afaceristi corupti . Europenii vad asta si traiesc cu impresia ca-i batjocorim, cum au "politicienii ' nostri destepti si indestulati obiceiul sa faca cu romanii .
emil 2018-02-23
Diferenta mare de caracter intre socialistii portughezi si socialistii nostri.
Jean-Paul 2018-02-23
Asa cum banuiam, TT are picioare scurte, fiindca aseara spunea cu totul altceva privind discutiile din PE. Cei care au urmarit poliloghia ministrului justitiei in fata jurnalistior si a telespectatorilor, si-au dat seama ca ne minte in fata . In sirul de minciuni si de manipulari, T T a lasat sa se inteleaga ca in timpul vizitei la PE a trebuit sa demonteze asa zisele dezinformari comise de altii. Binenteles ca nu a fost crezut de oamenii care s-au convins ce urmareste psd&alde, impreuna cu slugile lor din guvern, parlament si presa.
Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun ce(lepra) esti, asta e proverbul ce i se potriveste cel mai bine lui TT......
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3342
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22