Congres cu scandal și acuze. Dragnea spune că sunt ”miniciuni” și că o voteaza pe Dancilă

Iulia Mincu | 08.03.2018

Acuzele celor împiedicați să candideze la funcțiile de vicepreședinte la congresul PSD de sâmbătă au fost catalogate de Liviu Dragnea drept ”minciuni”. Cum lupta cea mai mare se dă pentru funcția de președinte executiv pentru care s-au înscris în cursă trei candidați, Dragnea nu a avut nicio ezitare să-și declare susținerea pentru preferata sa, premierul Dăncilă.

Pe aceeași temă

                                     

Desi Viorica Dăncilă nu a confirmat public vreo decizie, Dragnea a povestit că aceasta l-a sunat și l-a anunțat că a hotărât să candideze pentru funcția de președinte executiv.

 

"I-am urat succes și eu o voi vota cu toată convingerea", a precizat Dragnea.

 

În ce privește  scandalul generat de cei care îl acuză că a suspendat democrația în partid și că face tot felul de aranjamene pentru a-si asigura în conducere doar oameni fideli lui, Dragnea i-a îndemnat pe aceștia să se gândească în primul rând la partid.

 

"Eu le spun ca in Comitetutul Executiv de maine se aproba orice dosar de candidatura sau se respinge, asta este procedura utilizata de partid. Nu stiu cat bine le face dumnealor acest scandal exagerat, dar cred ca ar fi bine sa se gandeasca si la partidul pentru care zic ca muncesc si de care sunt foarte preocupati”.

 

Desi a taxat drept minciuna acuzatia potrivit careia isi propune sa ii indeparteze pe cei care nu-i sunt apropiați, Dragnea a precizat că o să vorbeasca "mai mult" dupa Congres.

 

"Nu, este o minciuna, dar eu m-am hotarat sa vorbesc mai multe dupa Congres pentru ca nu vreau sa influentez votul si nu vreau sa ma acuze cineva pentru ca am spus unele lucruri care ar putea afecta sansele la alegeri. Partea principala la Congres va fi prima parte, cand vor fi prezentate cateva documente si suspuse aprobarii", a spus Dragnea.

 

 

Întrebat ce părere are despre criticile Ecaterinei Andronescu referitoare la faptul că  la congres nu trebuia să se organizeze alegeri, ci să se vină cu un proiect de țară, Dragnea a spus: "da, vad ca se concentreaza foarte mult pe proiectul de tara in ultimele saptamani".

 

Dragnea a spus însă că nu se gândește la sanctiuni pentru cei care "au facut scandal", ci ”doar la lamuriri".

 

 

Cine și-a anunțat candidatura până la închiderea listelor

 

 

Nicolae Banicioiu si Ecaterina Andronescu s-au înscris în cursă pentru funcția de președinte executiv. Candidatura Vioricăi Dăncilă a fot anunțată de Dragnea.

 

In cursa pentru vicepresedinti alesi din partea regiunilor candideaza mai multi social-democrati. Potrivit unor surse Mediafax din PSD, cele mai mari sanse le au Gabriela Firea si Robert Negoita (regiunea Bucuresti-Ilfov), Serban Valeca, Adrian Tutuianu, Catalin Radulescu si Carmen Dan (regiunea Muntenia), Doina Fedorovici (regiunea Nord -Est), Gabriel Zetea si Aurelia Fedorca si Doina Pana (regiunea Nord-Vest), Roxana Minzatu si Bogdan Trif (regiunea Centru), Marian Oprisan si Mirela Furtuna (regiunea Sud-Est), Paul Stanescu si Lia Olguta Vasilescu (regiunea Oltenia), precum si Natalia Intotero si Mihai Fifor (regiunea Vest).

 

Termenul de depunere a candidaturilor a expirat joi, la ora 16:00. Candidaturile urmeaza sa fie valitate in cadrul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, care va avea loc vineri, la Palatul Parlamentului. Congresul extraordinar va avea loc sambata, 10 martie.

 

Congresul PSD, dorit de Liviu Dragnea si pus la cale in graba, are loc in contextul in care partidul a scazut sensibil in sondaje, pana sub pragul critic traditional. Joi, USR a publicat datele ultimului sondaj realizat de IMAS, care arata ca PSD a ajuns la 28%, sub PNL.


 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22