Tăriceanu, la Congresul PSD: Dacă nu o revocă pe Kovesi, Iohannis își va semna sentința

Dora Vulcan | 10.03.2018

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, si-a inceput discursul, sustinut sambata la Congresul PSD, cu noi acuzatii la adresa procurorilor, afirmand ca, imediat dupa castigarea alegerilor parlamentare din 2016, oamenii legii ar fi scos dosare de la sertar impotriva actualei Puteri.

Pe aceeași temă

 

 

 

 In debutul discursului tinut la Sala Palatului, Tariceanu i-a invitat pe cei prezenti sa isi aminteasca de momentul decembrie 2016 si de "tot circul facut de presedintele Iohannis la numirea premierului (...) de dosarele care au fost scoase rapid de la sertar de unii procurori marioneta, asa numitele 'actiuni la rupere'. Stiam ca pentru coalitia politica PSD-ALDE si pentru guvernul nostru nu vor urma zile simple. Din ceea ce am vazut de un an si cateva luni, iata ca aceasta impresie s-a confirmat, din pacate. Eram si suntem intr-o lupta foarte complicata impotriva statului paralel. Nu e o cursa sprint, ci un maraton.”

 

Tăriceanu a comentat în congresul PSD și raportul ministrului susțnut de ALDE, Tudorel Toader, raport prin care a cerut revocarea șefei DNA. În opinia lui Tăriceanu, raportul ar fi o "lovitura de gratie" data procurorilor, care cred ca abuzurile pot fi tolerate si se poate guverna asa Romania. El a mai spus că Iohannis gireaza abuzurile procurorilor, dar trebuie sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi.

 

"Ziua in care presedintele va iesi in conferinta de presa si va anunta ca nu o revoca pe Laura Codruta Kovesi va fi ziua in care isi va semna singur sentinta: nu va mai castiga al doilea mandat!", a mai spus el, citat de ziare.com. 

 

Tăriceanu nu a putut rata nici tema statului paralel, a cărui ”disperare”, spune el, "se pare ca nu are limite" si le-a transmis  participantilor la congres: "Nu va lasati impresionati, timorati de astfel de stiri false, de astfel de incercari de discreditare. Sunt convins ca suntem mai puternici decat sistemul, decat statul paralel".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22