Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Consiliul de securitate britanic, convocat de Theresa May după otrăvirea lui Serghei Skripal
Dora Vulcan - - - -
2018-03-12
International
0

Theresa May a convocat luni o reuniune a Consiliului de Securitate nationala, dupa otravirea fostului agend dublu Serghei Skripal, in conditiile in care autoritatile sunt sub focul criticilor pentru ca au asteptat o saptamana inainte de a oferi sfaturi sanitare, scrie AFP.

 

 

În urma reuniunii Conisliului de Securitate, premierul Theresa May ar putea denunța implicarea Rusiei în otrăvirea fostului spion dublu, acesta fiind și motivul întrunirii consiliului, scrie presa britanică, citată de AFP. 

 

Una din consecințele denunțului ar fi măsuri luarea de măsuri de coerciție împotriva Rusiei cum ar fi: 

  • expulzarea de diplomati rusi,
  • revocarea de vize
  • boicotul diplomatic al campionatului mondial de fotbal din aceasta tara.

 

Ziarele britanice speculeaza si asupra unei condamnari comune a aliatilor Marii Britanii precum Franta si Germania.

 

Serghei Skripal, 66 de ani, si fiica sa Iulia, 33 de ani, sunt in continuare in stare critica, dar stabila, la terapie intensiva, a anuntat duminica spitalul din Salisbury.

 

Nick Bailey, ofiter de politie, si el victima a agentului otravitor, este "constient" si se afla "intr-o stare grava, dar stabila".

 

La Salisbury, o contaminare "limitata" a fost constatata in restaurantul Zizzi si in Mill Pub, unde au fost Skripal si fiica sa. Sute de clienti au frecventat cele doua locuri in acea zi si dupa incident, fiind invitati de-abia duminica sa isi spele hainele si gentile, ochelarii si telefoanele mobile cu servetele dezinfectante.

 

Un responsabil din serviciile de sanatate publica, dr Jenny Harries, a precizat in urma cu o zi ca riscul pentru populatie ramane "slab".

 

Aceste sfaturi anuntate la o saptamana dupa incident si care privesc pana la 500 de persoane au provocat consternare.

 

Numeroase mistere raman neelucidate: cum au fost otraviti Skripal si fiica sa? Au fost ei urmariti? Cum a fost politistul otravit?

TAGS : marea britanie theresa may otravire serghei skripal agent dublu consiliu securitate convocare condamnare rusia masuri retorsiune
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1125
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22