Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Curtea Supremă a redeschis un dosar în care Oprea este acuzat de instigare și abuz în serviciu
Dora Vulcan - - - -
2018-03-14
Actualitate Interna
0

Curtea Supremă a decis redeschiderea unei anchete în care fostul ministrul de Interne a fost reclamat în 2016 la Parchetul General de un fost subordonat pentru instigare și abuz în serviciu. Instanța Supremă le-a cerut procurorilor Parchetului General să-l audieze pe Gabriel Oprea.

 

 

 

Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a făcut lui Oprea plângere penală pentru abuz în serviciu, acuzându-l de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne. Plângerea, depusă în 2016, a fost clasată de Parchetul General la finalul anului trecut. Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis redeschiderea dosarului, transmite Digi 24. 

 

Judecătorii ICCJ au hotărât, printr-o decizie definitivă, să anuleze ordonanța procurorilor de la Parchetul General de la sfârșitul anului trecut, prin care aceștia clasau acuzațiile pe care fostul secretar general adjunct al MAI până la începtul lui 2015, Mihai Șova, i le-a adus lui Oprea.

 

Este vorba despre acuzații de abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu.

 

 

Judecătorii le cer procurorilor să desfășoare o anchetă definitivă cu privire la aceste acuzații, pentru că motivul anulării acelei hotărâri de clasare a fost completarea urmăririi penale. Instanța cere procurorilor să-i audieze pe Gabriel Oprea și pe ofițerii care au întocmit acele rapoarte secrete.

 

De asemenea, le cer să solicite de la DNA informații legate de o anchetă în care vizat este autorul plângerii penale. Fostul secretar general adjunct al MAI, Mihai Șova, a fost pus sub acuzare la începutul lui 2015 pentru că ar fi sustras documente secrete din Ministerul de Interne.

TAGS : parchetul general curtea suprema gabriel oprea dosar redeschidere
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
750
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22