Pleacă Horodniceanu de la DIICOT? Procurorul a cerut CSM un post de execuție în Iași

Dora Vulcan | 15.03.2018

Secţia pentru Procurori a CSM va discuta, vineri, o cererea a şefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, de a reveni la Serviciul teritorial Iaşi pe o funcţie de execuţie.

Pe aceeași temă

 

 

 

Procurorului Daniel Horodniceanu îi expiră în luna mai a acestui an mandatul de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Deocamdată, acesta nu a anunţat dacă îşi doreşte încă un mandat, aşa cum îi permite legea, transmit Realitatea TV și stiripesurse.ro.

 

 

În schimb, în şedinţa de vineri a Secţiei de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se va analiza o cerere întoarcere pe o funcţie de execuţie în cadrul DIICOT Iaşi.

 

 

"Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4290/2018 privind cererea formulată de domnul DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin care solicită continuarea activităţii pe o funcţie de execuţie la Serviciul teritorial Iaşi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la încetarea mandatului funcţiei de conducere deţinută", se arată în ordinea de zi a Secţiei de Procurori a CSM.

 

Procedura urmată de Horodniceanu nu înseamnă automat că acesta nu va candida pentru un nou mandat de şef DIICOT. Acesta a dorit însă să-şi asigure viitorul în cazul în care nu va mai ocupa încă trei ani actuala funcţie.

 

Potrivit legii, numirea în funcţia de procuror şef DIICOT este făcută de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dacă actualul proiect al Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, aflat în dezbatere în Parlament, ar intra în vigoare, preşedintele României ar putea refuza o singură dată, motivat, propunerea pentru şefia marilor parchete.

 

Recent, s-a aflat că şeful DIICOT a fost vizat într-un dosar DNA care ulterior a fost clasat. Daniel Horodniceanu a cerut DNA să studieze cauza în care ar fi fost vizat şi în care s-ar fi dat clasare, menţionând că ar fi trebuit să fie anunţat.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22