Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Comisia Europeană: ”lista neagră” prezentată de A3 nu e neagră, ci o comunicare din MCV
Redactia - - - -
2018-03-20
Actualitate Interna
3

Comisia Europeană explică prin intermediul purtătorului de cuvânt ce este cu așa-zisa „listă neagră” prezentată de Gâdea la Antena 3 și care ar fi fost transmisă de Bruxelles cu numele „corupților” care trebuiau arestați.

 

 

Documentul prezentat la Antena 3 drept „lista neagră” și dovadă a subordonării justiției din România Bruxelles-ului „era parte din comunicările tehnice obișnuite în cadrul MCV, în urmă cu mai muți ani, cu privire la recomandarea 3 din MCV, care prevede «consolidarea progresului deja înregistrat, continuarea investigațiilor profesioniste, nepartizane cu privire la acuzațiile de corupție la nivel înalt». Așa cum știți, MCV este un proces bazat pe un tratat menit să măsoare progresul României raportat la un set de recomandări”, a precizat Christian Wigand, purtător de cuvânt al CE, pentru Stiripesurse.ro

 

Reprezentanța de la București a Comisiei Europene răspunsese anterior că este „o regulă generală, CE nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea surse neoficiale”.

 

Scandalul a fost stârnit duminică de Mihai Gâdea care a prezentat la „Sinteza Zilei”, un document care ar arăta ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

 

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

 

Mingea ridicată la fileu de Antena 3 a fost preluată de Liviu Dragnea, care i-a transmis-o premierului Viorica Dăncilă. Aceasta s-a conformat imediat și i-a pasat-o ministrului Justiției, Tudorel Toader care ar trebui să caute câte asemenea „liste negre” s-au primit de la Bruxelles.

 

Deși Mihai Gâdea a susținut că „lista neagră” este prezentată în „premieră națională”, Ziare.com a descoperit că documentul în cauză, care a provocat valuri prin PSD și guvern, a fost publicat anul trecut de Adrian Năstase, care este menționat printre inculpații din listă, cu două condamnări la închisoare pentru corupție.

 

 

Această scrisoare nu era destinată publicității și, teoretic, nu avea cum să intre în posesia ei, și în plus mai este un semn de întrebare, de ce PSD s-a hotărât acum să declanșeze un nou conflict cu Comisia Europeană, când această problemă o cunoșteau foarte bine.


Comisia Europeana solicita atunci Guvernului României (PSD) întocmirea și transmiterea unui raport privind dezvoltările înregistrate in cadrul celor patru benchmarks-uri după publicarea raportului de evaluare din iulie 2012, precum si un raport de progrese, inclusiv "sa raspunda unui numar de 21 intrebari punctuale, prezentate in anexa la scrisoare".


Din 2012 și până în prezent (cu excepția unei scurte perioade), la conducerea țării s-a aflat PSD care până acum nu a văzut în atitudinea Comisiei Europene în privința MCV imixtiuni nepermise care să pună în pericol suveranitatea României.

Acest scandal se suprapune cu decizia Curții Constituționale care a sistat unilateral discuţiile cu Comisia Europeană privitoare la MCV, foarte greu de explicat în mod logic.

În acest răstimp se accelerează la maximum adoptarea legilor justiției care aduc practic sub control politic justiția.

TAGS : mihai gadea antena 3 lista neagra liviu dragnea
Comentarii
Hell's angels 2018-03-21
Gadea a devenit un Himmler al penalilor.
Isoscel 2018-03-20
Mona Pivnisheriu (sic!) e din aceesai urbe ai acelasi aluat cu Coana Chirita-Tudorel ajuns ispravnicel ! Si tot de aici (! stiu bine ce scriu) este si individa Mihaela Hitruc pusa pusa de Tudorel in comisia inspectiei judiciare, o nulitate sinistra, care inainte de-a ajunge procuroare a fost fata in casa la Tudorel si tiitoarea lui ! (Vedeti poza in Ziarul de Iasi la titlul "Ea a cercetat-o pe sefa DNA....")
Joaquin Murieta 2018-03-20
Revolutia burgheza din Anglia a izbucnit cand regele Carol I Stuart a incercat sa aresteze 5 parlamentari acuzati de coruptie si diverse hotii de un judecator numit de rege. Cu toate ca era inarmat cand a intrat in parlament regele a eshuat. Cei 5 au sarit pe un geam din cladire si au fugit. In timpul revolutiei regele si judecatorii lui au fost decapitati. Probabil UE a trimes si in Anglia diverse liste si de aceea a ieshit Brexit.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4638
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22