Primarul PSD Daniel Florea n-a închis școlile.Firea anunță îndeplinirea planului la deszăpezire

Dora Vulcan | 23.03.2018

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a decis ca școlile de pe raza administrativă a sectorului să rămână deschise, pentru ca părinții care doresc să-și lase copiii la cursuri, să o poată face. Decizia vine după ce Gabriela Firea a decis să închidă vineri grădinițele, școlile și liceele din Capitală.

Pe aceeași temă

 

 

 

”Astfel, în urma discuțiilor cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Sector 5 și cu directorii unităților de învățământ, având în vedere că efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, în școli și grădinițe, urmând să aibă program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte să-i găzduiască pe cei mici. Aceeași soluție a fost adoptată și la nivelul creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Sector 5.

 

Primarul Daniel Florea a mai decis ca toți copiii angajaților instituției să poată petrece ziua de vineri la Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Sectorului 5, cu "filme, glume, cântece și multă joacă în și cu zăpadă".

 

În sectorul 1, Grădinița nr. 248 (Str. Artur Vârtejeanu nr. 15) va fi deschisă pentru copiii preșcolari, ai căror părinți nu au posibilitatea să îi plaseze sub supraveghere în contextul închiderii instituțiilor școlare din cauza vremii nefavorabile.

 

Această locație poate găzdui până la 140 de copii care vor beneficia, între orele 08:00 și 18:00, de supraveghere de specialitate și, contra sumei de 14 lei, de o masă caldă. La aducerea copiilor la grădiniță, părinții trebuie să completeze o cerere și să aibă asupra lor originalul sau o copie a Cărții de Identitate.    

 

Primăria Sector 4 deschide 8 centre unde parinții își pot lăsa copiii, vineri, când sunt închise școlile. Accesul în cele 8 locații presupune completarea unei cereri de către părinți, în momentul în care ii lasă pe copii în aceste centre. Pentru preșcolari sunt disponibile 250 de locuri, iar pentru școlari - 50 de locuri.

 

 

 

 Artere principale din București sunt curățate în proporție de 30-40%, iar pe străzile secundare s-a intrat cu plugul, anunță Primăria Capitalei

 

 

"În conditii de ninsoare abundenta si viscol toate  utilajele actioneaza acum  in baterie, prin pluguire, insotite de echipaje ale Politiei Locale,pe arterele principale, pentru ca acestea sa ramana practicabile si sa nu apara probleme deosebite in trafic. Pe parcursul noptii operatorii au acționat pentru împrăștierea de material antiderapant și pluguire în zona rampelor, pantelor, podurilor, stațiile RATB și a arterelor din urgența I și urgența II.  Traficul rutier se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curățate în proporție de 30%-40%, iar pe cele secundare s-a acționat pentru pluguire, acestea fiind practicabile. Operatorii de salubritate au acționat și în majoritatea statiilor si refugiilor RATB, din toate cele 6 sectoare, unde a fost degajată  zăpada, astfel încât accesul pietonilor în/din mijloacele de transport să se desfăsoare în conditii normale", se arată într-o informare trimisă de Primăria Capitalei.

 

RATB a acționat cu soluții anti-îngheț pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum și la refugiile de tramvai. Pentru îndepărtarea zăpezii de pe refugii au fost angrenați 353 salariați.

 

Totodată, au fost mobilizate echipele pentru verificarea și menținerea în stare de funcțiune a rețelelor de contact pentru tramvaie și troleibuze.

 

foto aktual24.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22