Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Încătușat, dus la poliție și amendat pentru că a proiectat #Rezist pe Palatul Regal
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-14
Actualitate Interna
4

O persoană a fost încătușată de polițiști și dusă vineri seara la o secție de poliție pentru că a proiectat #Rezist pe fațada Muzeului de Artă (Palatul Regal) în timpul festivalului Spotlight din București.

 

 

Evenimentul s-a petrecut într-un bloc din Piața Sălii Palatului, iar la acțiune au participat inclusiv și jandarmi. Intervenția poliției a fost filmată și clipul difuzat pe rețelele de socializare, transmite HotNews.ro.

 

În timpul festivalului de lumini Spotlight de pe Calea Victoriei din București pe peretele Muzeului de Artă (Palatul Regal) a fost proiectat cu lasere mesajul #Rezist, sloganul protestelor anticorupție și anti-guvernare din ultimul an.

 

Bărbatul reținut este Cristian Mihai Dide, un activist civic implicat în multe din protestele desfășurate în Piața Victoriei în 2017 și început de 2018.

 

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, "în seara de 13 aprilie, in jurul orei 22.00, prin sistem 112 a fost sesizat faptul că pe clădirea Muzeului de Artă sunt proiectate imagini", informează News.ro.


"La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ordine şi siguranţă publică al Secţiei 3 Poliţie, care pe terasa de la etajul 8 al unei clădiri din proximitatea muzeului, a depistat un barbat care realiza proiecţia. Întrucât acesta a refuzat să se legitimeze şi a avut un limbaj injurios, a fost imobilizat şi condus la secţia de poliţie, unde, după identificare, a fost sancţionat contravenţional", a precizat Sarca

 

Pe Facebook au apărut înregistrări video cu momentul în care într-un bloc din zona Sălii Palatului un bărbat a fost reținut de polițiști pentru că ar fi proiectat acest mesaj.

 

Festivalul Spotlight, organizat de Primăria Capitalei, se desfăsoară în acest weekend în București și constă din proiecția de lasere și lumini pe diverse clădiri de pe Calea Victoriei.

 

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmalin.bot%2Fvideos%2F1716337808435719%2F&display=popup&ref=plugin&src=video

 

 

TAGS : #rezist retinere spotlight
Comentarii
Hansi 2018-04-14
Tanti Firea, tanti Camelia,
tineti-va sectia 3 in frau.
S-ar putea sa iasa mai groasa pentru mneavoastra si Daddy, daca mai incercati sa intimidati tinerii...
Popescu 2018-04-14
De când poliția și jandarmeria au căzut în labele jegului ordinar de Dragnea, prin plasarea în fruntea Internelor a secretarei din Videle, Carmen Dan, aceste forțe de ordine se fac preș în fața teleormăneanului și execută toate ordinele. Printre acestea se numără și luarea de măsuri represive împotriva protestatarilor. Poliția și jandarmeria (aceasta devenind un fel de gardă personală a lui Dragnea) nu bat încă protestatarii, dar îi încătușează ca pe niște infractori periculoși și le dau amenzi substanțiale. Cazul actual, cu încătușarea celui care a îndrăznit să proiecteze #Rezist pe palatul regal,nu iese din realitatea tot mai represivă, pritocită de semianalfabetul megaloman și hoț din Teleorman. Dacă românii nu vor reacționa, se vor trezi cât de curând într-o nouă „iepocă Ceaușescu”, pe care mulți prostănaci o regretă amarnic acum. Dacă se va întâmpla asta, regimul dragniot se va șterge pe bocanci cu viețile lor, condamnându-i la mizerie cruntă, sărăcie, foame și întuneric. În vreme ce camarila de ticăloși și proști în labele cărora a încăput România vor râde în spume de „viermii ăștia”. Români, treziți-vă până nu-i prea târziu! Să vedem dacă „mândra” poliție și jandarmerie au cătușe pentru toată lumea. Ce-o să faceți atunci, milițienilor, când lumea va ieși masiv în stradă? Eu sper că așa va fi.
Alexandrina Rada 2018-04-14
CA SA VEZI! CE PROMPTI!
INFRACTORI DIN NOMENCLATURA SUNT LASATI SA FUGA DIN TARA, VIOLATORI NU SUNT PRINSI, INTERLOPII PETREC CU MILITIENI, UN MINISTRU DE INTERNE IA SPAGA LA BIROU....
CAT CREDETI CA VA MAI TRECE PANA CAND VI SE VA SPUNE CE E ALT TAU E ACUM AL MEU?
Radu 2018-04-14
Domnia legii.
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3438
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22