Dragnea a fost cu Irina la vila lui Ceasescu de la Neptun, cu BMW-ul fiului și fără ITP

Dora Vulcan | 03.05.2018

Liviu Dragnea a fost la mare de 1 mai, cu partenera sa Irina, la volanul unui autoturism BMW seria 7, în valoare de peste 100.000 de euro, care nu figurează în declarația de avere, pentru că e înregistrată pe o firmă de porci. În plus circula având ITP-ul expirat, conform recorder.ro

Pe aceeași temă

 

 

Limuzina de lux cu care se plimbă Liviu Dragnea nu apare în declarația de avere a acestuia pentru simplul motiv că nu-i aparține în acte. BMW-ul serie 7 este înregistrat pe o firmă a fiului său, o fermă de porci. În plus, jurnaliștii de la Recorder.ro au descoperit că mașina circulă fără să aibă ITP-ul (Inspecția tehnică periodică) efectuată.

 

Potrivit datelor din Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, BMW 740D XDRIVE Limousine, cu seria WBA7C61070G581136, a fost cumparat in leasing, in februarie 2016, de firma Romcip, din Teleorman. Este vorba de o societate controlata de Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

 

Firma a fost anterior controlata de Petre Pitis, prieten cu Liviu Dragnea si director la Tel Drum. Dragnea jr. detine 90% din actiunile societatii, care a fost redenumita, in 2017, Ferma Salcia SA.

 

Orice legătură între celebra Tel Drum și Liviu Dragnea este pur și întâmplătoare, ca și BMW-ul cu care își plimbă iubita în vacanță.

 

Pentru a verifica dacă într-adevăr Dragnea a circulat cu o mașină care are ITP-ul expirat, reporterii recorder.ro s-au dus la un ghiseu al Registrului Auto Roman, unde datele sunt actualizate in timp real, si informatia s-a confirmat: masina condusa de Liviu Dragnea nu are ITP. Este vorba de un BMW cu numarul de inmatriculare TR 37 HJX, care nu mai are ITP valabil din 19 aprilie 2018.

 

Contactat de Recorder, Liviu Dragnea a refuzat sa spuna daca masina pe care o conducea duminica seara are sau nu ITP valabil: "Bine, mergeti mai departe cu investigatia...". Apoi a inchis telefonul.

 

Jurnalistul Bogdan Păcurar, primul care a postat pe Facebook cine este proprietarul bolidului de lux, a descoperit că mașina a fost asigurată pentru suma de 112.500 de euro, pentru care a fost plătită o primă anuală de asigurare de 5.000 de euro.

 

La rândul său, fostul premier și lider PSD, Victor Ponta, a postat: "Cetateanul Liviu conducea un BMW seria 7 de la Teldrum si a stat la Mare la Vila lui Ceausescu de la Neptun - la fel ca toti votantii PSD-isti!".

 

 

Totul a pornit de la faptul că Liviu Dragnea a publicat pe Facebook chitanța prin care demonstra plata rovinietei, scrie Hotnews.ro. 

 

 

 

A fost o seara in care liderul PSD a comentat mult pe Facebook, el „dicta raspunsurile, iar iubita sa, Irina Tanase, posta”. Dragnea a raspuns unei provocari si a facut chiar si un selfie pentru a demostra că el este cu advărat.

 

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a spus că a verificat "pe internet" seria şasiului maşinii care apare pe chitanţă, constatând că aceasta corespunde unei maşini BMW seria 7 de ultimă generaţie, de peste 100.000 euro, care nu apare în declaraţia de avere a liderului PSD.

 

 ”Am aflat că a fost ieri o problemă cu plata taxei la Feteşti. Nu este prima dată şi nu o să fie nici ultima dată pentru că cei de la centrul tehnic la CNADNR au mulţi paşi de făcut pentru a-şi îmbunătăţi infrastructura IT. Reamintesc că directorul general al CNADNR, protejatul domnului Dragnea a fost şef la acest Stream pe vremea la care s-au implementat aceste sisteme de plată. Altceva mi se pare distractiv. M-am uitat că domnul Dragnea a fost foarte activ pe Facebook aseară (marţi seara - n.r.). Avea timp, s-a tot blocat traficul şi a pus o poză cu chitanţa (de la plata rovinetei - n.r.) în care se vedea şi seria de şasiu. La o simplă verificare pe internet am văzut că seria de şasiu corespunde unei maşini BMW seria 7 de ultimă generaţie, un BMW foarte nou, de peste 100.000 euro. Mă bucur pentru dânsul că are prieteni aşa de buni care, iată, îi dau o astfel de maşină să se ducă la mare de 1 Mai pentru că nu este maşina dânsului, nu este în declaraţia de avere sau poate şi-a cumpărat-o şi o să o vedem în declaraţia de avere din iunie, a spus deputatul USR Ionuţ Moşteanu, citat de Mediafax.

 

 

În declarația de avere a liderului PSD figurează un BMWx5, achiziționat în 2009. De asemenea, Dragnea a mai declarat că deține un autoturism Skoda Superb, cumpărat în 2006.

 

 

Potrivit site-ului autodna.ro, seria șasiului Wba7c61070G581136 care apare pe chitanță aparține într-adevăr unui autoturism BMW seria 7.

 

 

 

 

Social-democratul și-a petrecut minivacanța de 1 mai pe litoral, împreună cu iubita sa Irina. În drumul de întoarcere în București, Dragnea a scris pe facebook că le mulțumește polițiștilor pentru condițiile bune de trafic, postarea sa stârnind un val de comentarii. Președintele Camerei Deputaților nu a venit miercuri la Parlament, mai scrie Hotnews.ro. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22