Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mircea Dumitru, rectorul UBB: Am un puternic sentiment de jenă când o aud pe doamna Dancilă
Dora Vulcan - - - -
2018-05-20
Actualitate Interna
3

Rectorul Universității din București Mircea Dumitru spune că de puține ori a înțeles ce vrea premierul României să spună, dat fiind modul precar în care vorbește. Fostul ministru a mai adăugat că are un "sentiment de jenă" față de condiția sa de profesor și se întreabă cum s-a făcut înțeleasă de elevi.

 

 

 

”Părerea mea despre Dăncilă, în calitate de premier, probabil că nu interesează așa de mult pe ascultători, dar e și profesor.  Doamna Dăncilă este şi profesor. Pregătirea domniei sale este aceea de profesor. Eu am ascultat-o de mai multe ori vorbind, trebuie să vă spun că de puţine ori am înţeles până la capăt ce doreşte să spună, ce vrea să transmită. Felul în care vorbeşte domnia sa în limba română este precar, este plin de greşeli de construcţie sintactică şi de inconsecvenţe logice. Sentimentul pe care îl am este de jenă, jenă foarte puternică pentru că doamna Dăncilă este profesoară şi mă gândesc cum anume a reuşit ea să se facă înţeleasă de elevi", a declarat Mircea Dumitru, într-o emisiune la Digi 24, preluat de Mediafax.

 

Fostul ministru al Educaţiei a explicat că multe persoane aflate în poziţie de decizie nu au o pregătire profesională solidă.

 

"Vedem că destul de mulţi demnitari care au funcţii foarte importante în stat şi au avut un parcurs şcolar superficial, nu sunt capabili să exprime o idee. Am văzut nişte înregistrări de poziţie, nişte discursuri care sunt mai mult decât jenante, şi dânşii sunt în momentul de faţă miniştri, sunt în poziţii în care decid pentru noi toţi, atunci singur că întrebarea mea este la ce bun să faci şcoală din moment ce dânşii deja sunt în aceste funcţii atât de importante şi nu au în spate o competenţă sau pregătire profesională solidă, de ce să mai cerem şcoală? Vedem ce se întâmplă în momentul de faţă, vedem cât de rău funcţionează instituţiile statului", a adăugat rectorul Universităţii din Bucureşti.

TAGS : guvern psd dancila agramatisme mircea dumitru
Comentarii
?????? 2018-05-21
În vremea lui Ceaușescu, a lui Iliescu, a lui Băsescu, domnul Mircea Dumitru nu și-a mai exersat cu insistență exprimarea publică a "apucăturilor de jenă'' ? Apreciați că ar avea unele tendințe de misoginism ? Nici cu ministrul Pop nu a fost chiar insistent ?
Charlie 2018-05-20
Oare cineva care se exprima mai bine in limba muma dar e un excroc feroce este de preferat drept prim-ministru?
emil 2018-05-20
Sunteti usor pretentios cata vreme toti suntem creatii de hazna, profesori, diplomati, filozofi, ingineri de sonde si petrol, doctori, scriitori, jurnalisti, etc.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3776
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22