Orban: Dragnea minte cu nerușinare despre Pilonul II. PNL și USR pregătesc o moțiune de cenzură

Dora Vulcan | 21.05.2018

Șeful liberalilor a spus luni că nu va face niciun pas înapoi în privința plângerii penale făcute împotriva premierului Dăncilă și l-a somat pe liderul PSD să înceteze cu amenințările la adresa jurnaliștilor, procurorilor, funcționarilor și cetățenilor.

Pe aceeași temă

 

 

„Vă somez, domnule Dragnea, să încetați campania de intimidare a funcționarilor publici, a cetățenilor, a procurorilor care își fac corect datoria. În România, am ajuns să vedem cu stupoare cum Dragnea a ajuns să îi amenințe și pe jurnaliști că dacă mai publică informații din surse guvernamentale, riscă să fie pasibili de sancțiuni. Am văzut că ați declanșat un linșaj mediatic la adresa mea. Sunt obișnuit și nu voi face niciun pas înapoi în fața atacurilor mizerabile pe care le faceți la adresa mea și vă somez să nu mai intimidați cetățenii români, jurnaliștii, procurorii”, a spus Ludovic Orban.

 

„Nu mă sperie nici anunțatul miting pe care vreți să-l faceți. Mă îndoiesc că românii ar veni în susținerea analfabetismului funcțional și a incompetenței”, a mai spus el. 

 

Cât privește Pilonul II de pensii, despre care Dragnea a spus ă nu s-a discutat în coaliție sau la guvern despre desființarea sa, Orban spune că Dragnea ”minte cu nerușinare” :

 

„Dragnea și ai lui nu recunosc că atentează la banii românilor prin Pilonul II de pensii, mințind cu nerușinare cetățeanul, deși documentele Comisiei de Prognoză spune negru pe alb, ca și declarațiile anterioare ale ministrului Teodorovici, ale fostului premier Tudose, ale ministrului Muncii legate de desființarea Pilonului II de pensii. În ciuda acestor declarații, Dragnea minte cu nerușinare în continuare, spunând că nu atentează la Pilonul II de pensii”, a spus Ludovic Orban.

 

 

 

Orban: Începem pregătirile pentru adoptarea moțiunii de cenzură

 

 

 Liderul PNL a anunţat că partidul pe care îl conduce va pregăti o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Ludovic Orban acuzând guvernarea, printre altele, de lipsă de transparenţă inclusiv pe subiecte precum viitorul Pilonului II de pensii.

 

"Bătălia noastră cu această coaliție toxică continuă și se va da pe toate fronturile. Vom ataca cu siguranță cu o moțiune de cenzură și începem pregătirea strategiei pentru adoptarea acestei moțiuni de cenzură. De asemenea, vom ataca toți miniștrii incompetenți, care și-au demonstrat cu prisosință incapacitatea lor de a face lucruri bune la ministerele pe care le conduc, prin toate pârghiile parlamentare pe care le avem la dispoziție", a declarat, luni, preşedintele PNl, Ludovic Orban.

 

Totodată, liderul liberal a reluat argumentele care au stat la baza plângerii penale pe care a depus-o, în calitate de cetăţean, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Sunt un care susţine independenţa justiţiei, a mai spus Orban, în acest context, iar magistraţii trebuie lăsaţi acum să cerceteze speţa respectivă.

 

"Moţiunea de cenzură, foarte probabil, se va întâmpla în această legislatură. Discutăm cu colegii de la PNL care va fi cel mai oportun moment pentru demararea ei. O astfel de iniţiativă ar putea să fie exact temeiul care să justifice o moţiune de cenzură. Mă îndoiesc că partidele din Opoziţie au o poziţie diferită faţă de această chestiune pentru că vorbim despre a fura banii de pensii ai cetăţenilor. Nu e o chestiune de viziune economică sau de percepţie individuală a unui dezacord al doamnei prim-ministru. Vorbim foarte clar despre furtul banilor de pensii ai cetăţenilor României", a spus şi liderul USR, Dan Barna, citat de Digi 24. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22