Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Andrei Cornea a primit premiul Uniunii Scriitorilor pentru romanul ”Lanțul de aur”
Redactia - - - -
2018-05-29
Actualitate Interna
1

Filosoful si scriitorul Andrei Cornea, editorialist al revistei 22 si membru al Grupului pentru Dialog Social, a primit premiul pentru proză acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania pentru anul 2017.

 

 

 ”Lanțul de aur”, publicat de editura Humanitas a fost selectat de un juriu format din  Dan Cristea (Preşedinte), Al. Călinescu, Gabriel Dimisianu, Ioan Holban, Mircea Mihăieş, Nicolae Oprea şi Răzvan Voncu.

 

Premiul pentru Poezie a fost acordat  poetului Eugen Suciu pentru volumul Frica, Editura Tracus Arte

 

Andrei Cornea, filosof și scriitor, este profesor la Universitatea București, Facultatea de Litere. Este autorul a mai multor studii și eseuri  de filosofie a culturii și de filosofie politică, precum Scriere și oralitate în cultura antică (Cartea Românească, 1988), Turnirul khazar (Nemira 1996, Polirom, 2003),  Când Socrate nu are dreptate, (Humanitas, 2005), O istorie a neființei în filosofia greacă (Humanitas, 2010), Miracolul. Dspre neverosimila făptură a libertății ( Humanitas, 2014). A tradus din Platon (Republica, Theaitetos, Philebos), Aristotel (Metafizica), Epicur (epicureismul antic) și Plotin (întreaga operă). Este și autorul a două romane istorice: Uimitoarea istorie a lui Șabbatai Mesia, (Humanitas, 2015) și Lanțul de aur (Humanitas, 2017). De mulți ani scrie săptămînal editoriale în revista 22. De curînd a început o rubrică săpătmînală în revista Dilema veche.

 

 

TAGS : andrei cornea revista 22 lantul de aur roman
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2018-05-29
Felicitari!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1808
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22