Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Lazăr: Modificările aduse codurilor penale au generat îngrijorare în rândul magistraților
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-06-21
Actualitate Interna
1

Procurorul general, Augustin Lazăr, a spus joi că modificările la Codul de procedură penală „parcă vor să temporizeze activitatea de înfăptuire a Justiţiei” și că în prezent analizează constituționalitatea acestora.

 

 

 

"Noi am avut un punct de vedere deja pe care-l susţinem în continuare, în sensul că modificările care au fost efectuate la cele două Coduri s-au realizat într-un ritm foarte rapid, în pripă, aş putea spune, şi acestea asociate cu faptul că nu au fost luate în considerare propunerile Consiliului Superior al Magistraturii, ale asociaţiilor de magistraţi. Toate aceste circumstanţe au generat o stare de îngrijorare în rândurile corpului magistraţilor Ministerului Public. Ceea ce vă pot spune în acest moment este că toate modificările, completările care au fost efectuate formează obiectul unei foarte atente analize a Ministerului Public, care în câteva zile va fi încheiată şi tot ce vom constata noi că are o aparenţă de neconstituţionalitate va fi pus la dispoziţia instituţiilor care au competenţa de a sesiza CCR", a spus Lazăr, care a participat la deschiderea lucrărilor unui grup de lucru în materie de familie şi protecţia minorilor, relatează Stiripesurse.ro

 

El a menţionat că modificările aduse în Parlament trebuie studiate foarte atent. "Lucrurile astea trebuie studiate foarte atent, de altfel şi cei care au făcut modificările le-au făcut cu o anumită abilitate. (...) Pentru a face puzzle-ul spiritului modificărilor ai nevoie să le vezi pe toate, să le analizezi şi apoi să vezi care este fotografia mare a modificărilor Codurilor", a afirmat Lazăr.

 

Întrebat de jurnalişti dacă e de acord că aceste modificări duc sistemul judiciar cu 20 de ani în urmă, el a răspuns: "Există această aparenţă, pe care urmează să o vedem la sfârşitul acestei analize. În tot cazul, parcă modificările vor să temporizeze activitatea de înfăptuire a Justiţiei".

 

Chestionat în legătură cu prevederea conform căreia suspectul trebuie să asiste la orice act de urmărire penală, procurorul general a spus că este discutabil din punctul de vedere al audierii minorilor, spre exemplu, unde victima nu ar putea fi audiată în prezenţa unui suspect care a supus-o unei agresiuni.

TAGS : codurile penale procuror general augustin lazar
Comentarii
emil 2018-06-21
Suntem mai rau decat italienii in anii '30 cand executiile autoritatilor via mafia erau mult mai sadice pentru populatie decat represiunile directe ale mafiei.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
769
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22