Iordache și reprezentanți ai Președinției vor da explicații în fața Comisiei de la Veneția

Redactia | 22.06.2018

Florin Iordache, președintele Comisiei speciale privind legile justiției, a fost convocat de Comisia de la Veneția să dea explicații referitoare la modificarea legilor justiției. La consultări au fost invitați și reprezentanți ai Președinției și Ministerului Justiției.

Pe aceeași temă

 

 

Discutiile care se vor purta vineri după-amiază au loc dupa ce presedintele Klaus Iohannis a sesizat forul european pe modificarile legislative.

 

De asemenea, delegatia Comisiei de la Venetia, care a fost in Romania in perioada 11-12 iunie, va prezenta un raport, apoi se va da un aviz preliminar.

 

Luni seara, proiectul PSD de modificare a Codului de procedură penală a fost votat de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, după ore întregi de discuții în plen și după o dezbatere în viteză în Comisia specială condusă de Florin Iordache, care a avut loc în aceeași zi. Proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, însă și cei de la PNL și cei de la USR au anunțat că îl vor ataca la Curtea Constituțională.

 

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, in 2 mai, ca a decis sa trimita pachetul de legi ale justitiei la CCR si sa sesizeze Comisia de la Venetia.

 

Apoi, dupa ce CCR se va exprima asupra chestiunilor semnalate in sesizarea lui, seful statului va face o noua analiza si va decide atunci daca se impune o reexaminare.

 

"Am decis sa trimit intregul pachet inapoi la CCR si in paralel sa sesizez Comisia de la Venetia. De aceea, fac apel la CCR de a nu se grabi si a conlucra cu organismul european", a spus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22