Iohannis câștigă în popularitate, în timp ce Dragnea se prăbușește la intențiile de vot

Redactia | 08.07.2018

Cel mai nou sondaj de Tip OMNIBUS al CURS (iunie 2018) vine cu modificări importante și radicale. Clasamentul se păstrează în linii generale același de la precedentul studiu din aprilie 2018, dar cu cifre radical schimbate în dreptul liderilor politici.

Pe aceeași temă

   

 

 

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile ar fi duminica viitoare a ajuns la 72% din respondenți (cu 11% mai mult decât la precedentul studiu) ceea ce înseamnă că evenimentele recente au influențat substanțial opțiunile de vot, scrie Stiripesurse.ro

 

După anunțul oficial al candidaturii pentru un al II-lea mandat de președinte al României, cota președintelui Klaus Iohannis a explodat. El a ajuns la 43% față de 39% în studiul din luna aprilie.

 

El este urmat la foarte mare distanță de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu doar 22%. De remarcat că președintele Senatului României stagnează în opțiunile de vot, dar cu un scor aproape triplu față de propriul partid - asta înseamnă că ALDE înseamnă în opțiunea electoratului pur și simplu persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. De remarcat că vorbim de omul care poate deveni președintele interimar al României în cazul în care Coaliția PSD-ALDE-UDMR-Minorități Naționale ar decide suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis în scandalul revocării procurorului-șef al DNA.

 

În cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, vorbim de o adevărată prăbușire în opțiunile alegătorilor după a II-a condamnare în Dosarul angajărilor ilegale de la CJ Teleorman. Acesta a ajuns la cota 12% - față de 22% față de studiul din aprilie și deci la jumătate din cât are aliatul său, Călin Popescu Tăriceanu și în condițiile în care PSD continuă să domine scena politică cu 37% - adică Liviu Dragnea are de mai mult de 3 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce autoritar.

 

Intenție de vot alegeri prezidențiale
 
Dacă duminica viitoare ar fi alegerile, dvs cu cine ați vota?
 
  1. Klaus Iohannis 43%
  2. Călin Popescu Tăriceanu 22%
  3. Liviu dragnea 12%
  4. Dacian Cioloș 10%
  5. Kelemen Hunor 3%
  6. Eugen Tomac 2%
  7. Alt candidat 8%

 

Așadar, Tăriceanu are de trei ori mai mult decât ALDE, iar Dragnea de trei ori mai puțin decât PSD.

 

De remarcat și ascensiunea interesantă a lui Dacian Cioloș. Fostul premier tehnocrat, acum șef al partidului Mișcarea România Împreună (MRÎ) a săltat de la 4% în aprilie la 10% în iunie - mai mult decât dublu față de aprilie și de două ori mai mult decât propriul partid.

 

Șefii PMP și al UDMR, Eugen Tomac și Kelemen Hunor și-au păstrat intențiile de vot anterioare, dar sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22