Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Varujan Vosganian, lider ALDE: Nu noi suntem iniţiatorii unei OUG pe amnistie și grațiere
Redactia - - - -
2018-07-16
Actualitate Interna
2

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat luni la Parlament că ”nu se va da OUG pe amnistie și grațiere mâine”. Vosganian a făcut declarația la finalul întâlnirii cu conducerea partidului și a spus că în Coaliție nu s-a discutat această problemă.

 

 Voganian a spus însă ” că dacă se va da, nu pe mine trebuie să mă întrebați.

 

“Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG. Mâine, pe ordinea de zi (a şedinţei de Guven – n.r.) nu este prevăzută o OUG care să aibă ca temă graţierea şi amnistia (…), aşa cum cu generozitate ne informau zvonurile. Nu este programată o altă şedinţă de Guvern săptămâna asta, din ceea ce ştiu. În discuţiile pe care le-am avut noi astăzi în Biroul permanent, în care unii dintre colegi au ridicat această chestiune, răspunsul pe care noi l-am dat a fost acesta – în şedinţa de mâine nu este programată o astfel de OUG şi că altă şedinţă în această săptămână nu este”, a declarat Varujan Vosganian, citat de News.ro.

 

“Pentru un astfel de act normativ trebuie să vedem exact ce cuprinde. Despre oportunitatea politică noi nu am avut o discuţie cu PSD şi, în orice caz, noi nu am fost printre promotorii unei astfel de OUG (…) şi o astfel de OUG nu se dă. (…) Certitudinea pentru noi este că nu am fost printre promotorii unei astfel de OUG şi că ea nu se va da în şedinţa de Guvern. (…) Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG”, a mai spus deputatul ALDE.

 

Explicațiile deputatului ALDE vin în contextul în care, luni, a avut loc o serie de întâlniri între membrii Coaliției, iar la final aceștia au refuzat să facă declarații. Călin Popescu Tăriceanu împreună cu secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu, s-au întânit de dimineață cu șiderul PSD, Liviu Dragnea, și secretarul general al social-democraților, Marian Neacșu. Totodată, ministrul Justiției, Tudorel Toader l-a vizitat pe președintele Senatului în biroul acestuia.

 

De asemenea, în spațiul public au apărut la finalul săptămânii trecute informații potrivit cărora Guvernul ar intenționa să adopte o ordonanță de urgență pentru grațiere și amnistie în ședința de marți.

 

Varujan Vosganian a mai spus că au existat neînțelegeri în interiorul Coaliției în privința adoptării legii Offshore. "Eu cred că propunerea care a fost făcută şi care a fost adoptată în comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membrii ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus într-o situaţie delicată. Eu cred că pentru o mai bună acuratețe a procedurii legislative e nevoie de discuţii prealabile", a precizat Vosganian.

TAGS : dragnea Ordonanta amnistie gratiere dancila tudorel toader varujan vosganiann coalitie ALDE
Comentarii
Camelian Propinatiu 2018-07-16
Pe plan internaţional se va vorbi nu doar de un singur partid. Iar intern, dl Vosganian este şi vicelider al Uniunii Scriitorilor.
?????? 2018-07-16
Dacă și ăsta ,vechi politician și parlamentar, discută de oportunitate politică de anularea prin ordonanță de urgență a unor hotărâri judecătorești, de la ăia de sunt de ceva mai puțină vreme în parlament considerați că s-ar putea formula pretenții ? Opinați că personajul Vosganian , ca parlamentar știe și domeniile de legiferare ale parlamentului și domeniile în care guvernul este abilitat să reglementeze prin ordonanțe de urgență ?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
952
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22