Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dacian Cioloș: Inflația din iunie 2018 este mai mare ca în guvernarea tehnocraților
Redactia - - - -
2018-07-18
Actualitate Interna
0

Fostul premier a punctat că în perioada guvernării tehnocrate puterea de cumpărare a românilor era mai mare, iar preţurile erau în scădere, contrar celor spuse de Vâlcov.

 

 

 

Totodată, fondatorul RO+, a mai adăugat şi că inflaţia în România în acest moment nu e nici măcar la 4,8% aşa cum a menţionat consilierul economic al premierului Dăncilă, ci a urcat, potrivit datelor INS, la 5,4%.

 

 

„Darius Vâlcov a minţit în direct la Antena 3 că inflaţia în decembrie 2016 (Guvernarea Ciolos) a fost de 4,8%! În emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, acesta a susţinut, fără să fie contrazis, că astăzi inflaţia este la un nivel de 3%. Cifrele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică arată că în iunie 2018 inflaţia este la un nivel de 5,4%.

 

Cifrele oficiale ale INS arata şi că în acea perioadă România traversa o perioadă de deflaţie, de scădere a preţurilor, nicidecum de creştere. Conform INS, preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum, au fost mai mici cu 0,5% în luna decembrie 2016 comparativ cu luna decembrie 2015”, a scris fostul premier technocrat, Dacian Cioloş.

 

Definiţia inflaţiei: cu un leu se poate cumpăra mai puţin De asemenea, Ro+, partidul condus de Cioloş, explică ce înseamnă inflaţia şi compară rată medie a preţurilor de consum din ultimele 12 luni, faţă de anul precedent. „Inflaţia înseamnă o creştere generalizată a preţurilor bunurilor şi serviciilor, nu doar ale unor articole specifice. În consecinţă, atunci când avem inflaţie, cu un leu se poate cumpăra mai puţin, respectiv un leu valorează mai puţin decât valora anterior (de obicei, în anul precedent) .

 

 Mai mult decât atât, rată medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2016-decembrie 2016) faţă de precedentele 12 luni (ianuarie 2015-decembrie 2015) a fost de -1,5%", mai precizează Ro+.

TAGS : darius valcov dacian ciolos inflatie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1071
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22