Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Londra salută decizia SUA de sancționare a Rusiei pentru otrăvirea lui Skripal
Dora Vulcan - - - -
2018-08-09
International
1

Premierul britanic Theresa May a salutat decizia Statelor Unite de a sancţiona Rusia în dosarul otrăvirii cu un agent neurotoxic a unui fost spion rus, în martie, în oraşul englez Salisbury, relatează The Associated Press.

 

 

Aceste sancţiuni transmit „un mesaj fără echivoc Rusiei, potrivit căruia comportamentul său provocator şi nesăbuit nu va rămâne nesancţionat”, au subliniat într-un comunicat serviciile şefei Guvernului britanic, transmite Digi 24. 

 

 

Context

 

 

  • SUA vor impune noi sancțiuni Rusiei, pentru otrăvirea lui Serghei Skripal

 

Statele Unite vor impune sancțiuni Rusiei, ca urmare a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia cu un agent neurotoxic, a anunțat miercuri Departamentul de Stat american. Acestea vor intra în vigoare în 22 august.

 

„Ca urmare a utilizării neurotoxinei Noviciok în tentativa de asasinat împotriva cetăţeanului britanic Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia Skripal, Statele Unite au stabilit că Guvernul rusiei a utilizat arme biologice sau chimice încălcând astfel legislaţia internaţională sau a folosit arme letale, chimice sau biologice împotriva propriilor cetăţeni”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert, informează News.ro.

 

Ea a precizat că sancţiunile intră în vigoare din data de 22 august.

 

Serghei şi Iulia Skripal au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă în Salisbury, Anglia, în data de 4 martie. Ei au fost în stare gravă, dar şi-au revenit după mai multe săptămâni petrecute în spital.

 

Rusia a negat constant orice implicare în acest caz.

 

 

 

  • Anchetatorii britanici cred că mai multe recipiente cu Novichok sunt ascunse în Salisbury

 

Cel puțin două echipe de asasini plătiți ar fi responsabile de atacurile cu neurotoxina Novichok din Salisbury, spun anchetatorii.

 

Potrivit acestora, un prim grup a sosit în Marea Britanie cu un prim transport al agentului neorotoxic, doar cu câteva săptămâni înainte ca Serghei Skripal și fiica sa să fie otrăviți.

 

În urma celei de-a doua misiuni, atacul cu agentul chimic a făcut și o victimă. Este vorba despre Dawn Sturgess care a intrat în contact cu substanța îmbuteliată într-o sticluță de parfum.

 

Dawn a murit, după ce iubitul său a găsit sticluța despre care a crezut că este parfum exotic și a vrut să-i facă o surpriză.

 

Oficialii sunt de părere că asasinii au ascuns agentul în sticluța de parfum pentru a fi introdus mai ușor în Marea Britanie, ulterior fiind administrat fostului spion Serghei Skripal.

 

„Sursa agentului trebuie să fie Rusia. O altă teorie este de necrezut. Căutăm în continuare resturile de substanță toxică, cu siguranță mai sunt ascunse prin oraș”, au declarat surse apropiate anchetei.

 

Autoritățile sunt în alertă și caută, în continuare, restul recipientelor care ar putea conține Novichok.

TAGS : sua marea britanie theresa may decizie sua sanctionare rusia caz skripal
Comentarii
emil 2018-08-09
Londra este umbrela oligarhilor si infractorilor cu bani.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1669
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22