Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PSD: Klaus Iohannis și opoziția trebuie să-și asume violențele din Piața Victoriei
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-08-11
Actualitate Interna
4

PSD susține intervenția în forță a jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici din Piața Victoria. În opinia social-democraților vina aparține președintelui Klaus Iohannis și a partidelor de opoziție care trebuie să dea explicații pentru încercarea de a răsturna prin forță a Guvernului.

 

 

 

 

PSD, prin vocea senatorului Liviu Pop, fost ministrul al Educației, îi întreabă pe Facebook pe președintele Klaus Iohannis dacă îi place ce vede în Piaţa Victoriei, precizând că şeful statului poate va da explicaţii pentru “ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”.

 

 “Klaus Iohannis, îţi place? Sunt cei care te-au votat în 2014 şi, poate, te vor vota şi în 2019? Nu mă înţelege greşit. Nu e vorba de jandarmi, ci de cei care îi bat pe jandarmi. (…) Poate ne dai tu explicaţii la ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”, a scris Liviu Pop, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Facebook.

 

Într-un alt mesaj publicat pe Facebook, Liviu Pop a spus că jandarmii au intervenit, vineri seară, după ce membri ai forţelor de ordine au fost agresaţi de mai multe persoane.

 

“Eşti mulţumit Klaus Iohannis? Asta este România lucrului bine făcut? (…) Jandarmii au intervenit, vineri seara, pentru evacuarea Pieţei Victoriei, după ce membri ai forţelor de ordine au fost agresaţi de mai multe persoane”, a mai postat vineri noapte Liviu Pop.

 

Totodată, Liviu Pop a făcut referire la cazul unei femei jandarm, care a fost rănită vineri, în Piaţa Victoriei, şi prezintă un traumatism şi suspiciune de fractură de coloană cervicală.

 

Aceleași acuzați le-a reluat senatorul PSD Liviu Pop și la postul TV Digi24 unde a afirmat că jandarmii și-au făcut doar datoria după ce au fost atacați sălbatic de către protestatarii agresivi, iar președintele Iohannis împreună cu liderii partidelor din opoziție sunt responsabili de ceea ce s-a petrecut în Piața Victoriei și că trebuie să-și asume urmările.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm “intervenţia brutală” a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei şi a subliniat că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele.

 

“Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris, vineri, Iohannis pe Facebook.

TAGS : proteste diaspora jandarmerie piata victoriei psd liviu pop
Comentarii
Nicolescu Marius 2018-08-11
Serios, doctore?
Liviu din Timisoara 2018-08-11
Declinul calitatii a inceput cu acest cacacios de Liviu Pop, un profesor mediocru, scos din nu stiu care palarie sindicala ca sa iasa cu ceva in evidenta, ajuns conjuctural ministru al educatiei. Profesorasa din Videle , precum si fosta nu stiu care secretara ajunsa ministru de interne, sunt simple consecinte ale tendintei incepute de acest prim impostor cu clopotei.
nidru 2018-08-11
Violentele au fost provocate de ciini,asa zisi jandarmi, din jurul porcilor ce conduc psd-ul.
emil 2018-08-11
Dupa destituirea sefei antimafie populatia e terorizata de hoti si mafioti, Spre deosebire de diaspora, la mitingul PSD-ului Dragnea a cerut scuze puscariasilor iar huliganii au manifestat pasnic.
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1652
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22