Jandarmerița ”muribundă”, internată ”în comă” la resuscitare, vorbea întruna la telefon

Dora Vulcan | 17.08.2018

Femeia-jandarm despre care colegii ei spuneau în noaptea protestelor înăbușite violent că s-ar „lupta pentru viața ei” și că ar risca să rămână paralizată pe viață a fost internată la resuscitare deși era cât se poate de vioaie și a vorbit întruna la telefon.

Pe aceeași temă

 

 

Despre starea tinerei spunea purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei că i-a fost cel mai greu să le vorbească părinților ei și să le împărtășească temerea că fiica lor putea rămâne paralizată pe viață - după cum anunța în conferința de presă de a doua zi. Dincolo de faptul că la scurt timp au apărut imagini cu tânăra jandarm care, imediat după atacul din piață asupra ei, mergea pe picioare și le reproșa colegilor unde au ”dus-o”, întreaga diversiune a fost devoalată și de un ofițer în rezervă, internat în același salon cu ea. La resuscitare. Deși starea lui o impunea dar a ei nu pentru că fata despre care ni s-a spus că ar fi fost în comă a vorbit toată noaptea la telefon. 

 

 Marian Fârdea le-a acordat un interviu jurnaliștilor de la Epoch Times, unde detaliază ce s-a întâmplat în acea noapte la Spitalul Floreasca și în ce stare se afla de fapt femeia-jandarm ajunsă la urgențe, după ce a fost bătută de un grup de huligani în ambuscada din Piață.

 

 

 „Am fost dus de urgenţă la spitalul Floreasca. Acolo, la triaj, văzând cu ce diagnostic am venit şi considerând că este risc vital de deces, am intrat pe linia de urgenţe majore la resuscitare. Acolo, în camera de resuscitare, erau trei jandarmi, printre care şi jandarmeriţa Ştefania care a devenit celebră cu această înscenare şi diversiune, în stânga mea era un jandarm, în dreapta mea pe pat era acel protestatar cu care am venit, şi în dreapta un alt protestatar şi al treilea pat era jandarmeriţa respectivă care era acoperită de un cearşaf. La capul ei stătea un jandarm care era doar cu pantalonii militari, dar cu un tricou civil, care o asista, iar acea jandarmeriţă era bine mersi”, a povestit Fârdea pentru Epoch Times.

 

Fostul ofițer le-a dezvăluit jurnaliștilor că protestează încă din februarie 2017, atunci când a izbucnit scandalul OUG 13.

 

„Noi, ca ofiţeri de poliţie, am făcut medicină legală. Am participat la fel de fel de evenimente foarte grave. Acea jandarmeriţă era conştientă, cooperantă, vorbea, vorbea la telefon. Eu când am încercat să scot telefonul mi s-a atras atenţia că în cameră la resuscitare nu am voie să folosesc telefonul mobil. Ea vorbea la telefon. Probabil îşi anunţase familia să stea liniştită că nu e nimic grav cu ea. A avut nişte leziuni, ca dovadă că peste trei zile a ieşit sprintenă din spital, a avut într-adevăr nişte lovituri, dar nicidecum nu era în comă, cu fractură cervicală”, a mai spus Fârdea.

 

 

„Am spus-o şi public. Este una dintre cele mai mari, şi cea mai odioasă diversiune pe care au făcut-o jandarmii în seara respectivă, pentru că pe de o parte, ea a fost trimisă la înaintare şi lăsată în urmă împreună cu un alt jandarm. Probabil lucrul acesta a fost făcut intenţionat, nu cred că ea ştia aspectul acesta, ca dovadă că există înregistrări cu ea când e recuperată de acolo şi ea spune 'Fraţilor, unde dracu' m-aţi dus!?'. Ea nu ştia în ce scenariu este, dar în jurul ei, în primul rând era, ca o gardă de corp, un alt jandarm foarte bine pregătit şi antrenat şi mai erau aşa-zişi civili, dar tot de-ai lor care îi protejau. Eu nu neg că persoane absolut inconştiente, nişte descreieraţi care nu sunt printre protestatarii care de regulă sunt la protestele paşnice, adică oamenii ăia au fost infiltraţi, erau provocatori care din când în când îi mai dădeau un pumn, un picior, total reprobabil, adică eu consider că un jandarm nici măcar nu trebuie atins, nu lovit, eu respect uniforma militară pentru că am fost militar...”, este de părere Marian Fârdea.

 

Cât despre diagnosticul fals de suspiciune de fractura de coloană: „Trebuie procurorii să stabilească dacă personalul medical, comunicatorii din partea spitalului, au dat un diagnostic fals, sau a fost inventat de purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei”.

 

Fostul ofițer Marian Fârdea este de părere că diagnosticul grav a avut două scopuri; „De a compromite protestul în ochii publicului neinformat care a aflat de la televiziuni că există o jandarmeriţă în comă, paralizată, pe moarte; pe de altă parte, prin staţiile de emisie-recepţie, s-a dat acest mesaj în rândul forţelor de intervenţie, ceea ce i-a înrăit”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22