Augustin Lazăr acuză mari presiuni mediatice asupra procurorilor militari

Redactia | 17.08.2018

Augustin Lazăr lansează un avertisment legat de atacurile mediatice ”sistematice” la adresa procurorilor care investighează violențele comise de forțele de ordine în timpul mitingului din Piața Victoriei din 10 august.

Pe aceeași temă

 

 

Augustin Lazăr lansează un avertisment legat de atacurile mediatice ”sistematice” la adresa procurorilor care investighează violențele comise de forțele de ordine în timpul mitingului din Piața Victoriei din 10 august.

 

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuși unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenția opiniei publice”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

 

Numărul plângerilor înregistrate a ajuns la 238, fiind deja audiate 106 persoane, potrivit comunicatului citat. ”Sunt în curs de desfășurare activități investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violențelor, inclusiv din rândul forțelor de ordine”, se arată în comunicat.

 

Antena 3 a pornit o campanie de denigrare a procurorului Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piața Victoriei în noaptea din 10-11 august și s-a autosesizat deschizând dosar de urmărire penală.

 

Iată ce spune Antena 3 și nu e decât unul dintre materialele produse de postul TV apropiat de PSD-ALDE:

 

Prezența procurorului Bogdan Pîrlog în Piața Victoriei, pe 10 august, va fi verificată de Inspecția Judiciară.

 

Inspectorii judiciari vor trebui să vadă ce rol a avut acesta la protest, în condițiile în care nu avea nicio atribuție legală privind supravegherea sau implicarea în intervenția jandarmilor.

 

Maiorul Laurenţiu Cazan, care a coordonat acţiunea jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a venit cu noi lămuriri cu privire la Bogdan Pîrlog, procurorul militar care a participat la protestele din 10 august și s-a sesizat din oficiu cu privire la unele infracțiuni pe care le-a vazut, în opinia lui, comise în Piața Victoriei

 

”Da, așa cum am precizat, mi-a fost prezentat domnul procuror. Precizările le-am făcut și dimineața. Bogdan Pîrlog a fost prezent pe tot parcursul misiunii și din ce știu a plecat undeva spre sfârșitul misiunii, în jur de ora 4 dimineața (...) Cum și-a făcut simțită prezența?  Mi-a fost prezentat. Mi-a spus că e procuror de serviciu. Am relaționat în mod direct cu el. Au fost câteva aspecte pe care le-a prezentat. Nu au fost discuții care să influențeze în vreun fel misiunea. A fost prezent la întâlnirea noastră și a și vorbit. Mesajul a fots unul de respectare a legislației în vigoare”, a declarat Laurențiu Cazan, la Antena 3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22